Επίτιμος δημότης Πηλίου ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον

«Είναι το αγαπημένο μου μέρος», είπε στα ελληνικά

Μπόρις Τζόνσον: Επίτιμος Δημότης Πηλίου Ο Πατέρας Του

Επίτιμος δημότης Νοτίου Πηλίου ανακηρύχθηκε σήμερα ο Στάνλεϊ Τζόνσον, πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον. «Έρχομαι σε αυτό το μέρος της Ελλάδας για πάνω από 20 χρόνια. Μπορώ να πω ειλικρινά ότι είναι πραγματικά το αγαπημένο μου μέρος σε ολόκληρο τον κόσμο», είπε στα ελληνικά.

Ο 81χρονος Στάνλεϊ Τζόνσον, πρώην Ευρωβουλευτής των Συντηρητικών, διπλωμάτης και συγγραφέας, είναι λάτρης της χώρας μας και επισκέπτεται το Πήλιο για τις καλοκαιρινές του διακοπές κάθε χρόνο, τα τελευταία 20 χρόνια.

πατέρας Μπόρις Τζόνσον

Στάνλεϊ Τζόνσον

πατέρας Μπόρις Τζόνσον

Στην περιοχή πηγαίνει συχνά και ο γιος του, Μπόρις Τζόνσον, όπως επισημαίνει το thenewspaper.

«Έρχομαι σε αυτό το μέρος της Ελλάδας για πάνω από 20 χρόνια. Μπορώ να πω ειλικρινά ότι είναι πραγματικά το αγαπημένο μου μέρος σε ολόκληρο τον κόσμο: ο ήλιος, η θάλασσα, η αρχιτεκτονική, η ιστορία, η άγρια ζωή και πάνω από όλα, φυσικά, οι άνθρωποι», είπε ο Στάνλεϊ Τζόνσον στα ελληνικά, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους.

Στάνλεϊ Τζόνσον Πήλιο

«Η Ελλάδα είναι η χώρα που βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης. Πολιτικά μπορεί να βγήκε η Βρετανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά η Βρετανία θα παραμείνει πάντα μέρος αυτής της μεγάλης ηπείρου. Ως μαθητής σπούδασα την αρχαία Ελλάδα και φυσικά έμαθα τότε για το Πήλιο ως το μέρος που δίδασκαν τον μεγάλο Αχιλλέα οι Κένταυροι. Όποτε πηγαίνω στο Βόλο σκέφτομαι τον Ιάσονα και τους Αργοναύτες. Τώρα έχω την ευκαιρία να ζήσω εδώ και να έχω ένα σπίτι εδώ», πρόσθεσε.

Ο κ. Τζόνσον δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στην επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στη χώρα μας: «Νομίζω ότι ήδη οι διοικήσεις των δύο Μουσείων συζητούν μεταξύ τους. Θα περιμένουμε να δούμε το αποτέλεσμα αυτών των συζητήσεων».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top