Ανεμοβλογιά και όχι ευλογιά των πιθήκων το ύποπτο κρούσμα από τη Νάξο

Τι αναφέρει ο ΕΟΔΥ για το περιστατικό

Ανεμοβλογιά και όχι ευλογιά των πιθήκων έχει ο τουρίστας που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Αττικόν» από τη Νάξο ως ύποπτο κρούσμα. Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για την κατάσταση της υγείας του.

Ευλογιά των πιθήκων: «Καμπανάκι» ΠΟΥ για την εξάπλωση του ιού στην Ευρώπη

Λήξη συναγερμού για το ύποπτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων που μεταφέρθηκε από τη Νάξο στην Αθήνα μέσα σε κάψουλα. Πρόκειται για έναν 30χρονο Βρετανό που έκανε διακοπές στο νησί. Είχε εμφανίσει ύποπτα συμπτώματα και οι γιατροί του νοσοκομείου στο νησί έκριναν απαραίτητο την αεροδιακομιδή του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, σε εργαστηριακή εξέταση δείγματος από το ύποπτο κρούσμα του άνδρα που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ δεν ανιχνεύθηκε ιός Ευλογιάς των πιθήκων (monkeypox) ενώ το δείγμα βρέθηκε θετικό σε δύο επαναλαμβανόμενους ελέγχους για τον ιό της Ανεμοβλογιάς (varicella – chickenpox). Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στο Εργαστήριο Αναφοράς (Εργαστήριο Μικροβιολογίας, Ιατρική Σχολή ΑΠΘ) για Ευλογιά και στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας του Νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ.

Ο ιός της Ανεμοβλογιάς παρότι περιλαμβάνει το συνθετικό -pox είναι διαφορετικός από τον ιούς που προκαλούν Ευλογιά ή Ευλογιά των πιθήκων.

Υπάρχει συνάφεια αναφορικά με τα συμπτώματα και την εμφάνιση δερματικών αλλοιώσεων που προκαλούνται από την Ανεμοβλογιά και την Ευλογιά, Ευλογιά των πιθήκων.

Η Ευλογιά έχει εκριζωθεί από τον ανθρώπινο πληθυσμό από το 1980 ενώ η Ανεμοβλογιά αποτελεί μια συχνή νόσο που προκαλεί περίπου 4 εκατομμύρια λοιμώξεις σε παιδιά. Για την Ανεμοβλογιά υπάρχει διαθέσιμο εμβόλιο και προκαλεί ηπιότερη νόσο από την Ευλογιά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top