Κωπηλασία με τα χέρια για τα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ»

Αγωνιστικός άθλος από έξι γαλλίδες αθλήτριες για ιερό σκοπό

Έξι αθλήτριες από την Γαλλία πραγματοποίησαν ένα αγωνιστικό άθλο για ιερό σκοπό.

Διένυσαν κωπηλατώντας με τα χέρια, την απόσταση από το Μονακό έως τον Πειραιά, με στόχο να ενισχύσουν τον «Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο - Ελπίδα» και το ίδρυμα «Princess Charlene» του Μονακό.  

Κωπηλασία με τα χέρια για τα παιδιά της «Ελπίδας»

Η υπόσχεση είχε δοθεί όταν επισκέφθηκαν την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη- ΕΛΠΙΔΑ» και είδαν από κοντά το σημαντικό έργο που επιτελείται.

Ουκρανία: Στην ογκολογική μονάδα «Ελπίδα» τα παιδιά με καρκίνο

«Η επίσκεψη σας στέλνει το πιο ευαίσθητο μήνυμα υποστήριξης στους μικρούς ασθενείς μας και στους γονείς τους, όπως και στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Την ίδια ώρα η παρουσία σας δείχνει την βαθιά ευαισθησία σας και φέρει ιδιαίτερο συμβολισμό για μας, καθώς πραγματοποιείται στην περίσταση, για την αξιοθαύμαστη προσπάθεια σας, μια προσπάθεια θάρρους, δεξιοτήτων και καλής καρδιάς», σημείωσε η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο».

Συνάντηση Μαριάννας B. Βαρδινογιάννη με τον πρέσβη της Ουκρανίας

Το επίτευγμα τους είναι μοναδικό: Διένυσαν απόσταση 1.890 χιλιομέτρων κωπηλατώντας ασταμάτητα με τα χέρια, για 15 μερόνυχτα. Αντλούσαν δύναμη από την καθημερινή μάχη που δίνουν τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο.

«Η Ελπίδα με την πρόεδρο της, την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, πάντοτε στέκεται δίπλα στο άρρωστο παιδί και στον άρρωστο έφηβο. Εχουμε έρθει εδώ για να συγχαρούμε τις έξι γαλλίδες αθλήτριες», είπε η Ντόρα Δημοπούλου, εκπρόσωπος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο».

ΕΛΠΙΔΑ: Μια μεγάλη αγκαλιά το Πάσχα για όσους έχουν ανάγκη

«Αγωνιστήκαμε σήμερα για τον σύλλογο "ΕΛΠΙΔΑ" και για το ίδρυμα "Princess Charlene" του Μονακό. Είμαστε πολύ χαρούμενες που βοηθήσαμε τα παιδιά, αυτή είναι η αποστολή μας», δήλωσε η Εμανουέλα Μπεσερόν, Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Παράκτιας Διάσωσης.

«Η ενίσχυση του ιδρύματος Ελπίδα στην Ελλάδα και του ιδρύματος της πριγκίπισσας Σαρλίν στο Μονακό, αξίζει κάθε υπερπροσπάθεια, κάθε κόπο και κάθε θυσία», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Ο σκοπός είναι πολύ σημαντικός γιατί ό,τι δόθηκε από χορηγίες δίνονται στην "Ελπίδα", αλλά και στο ίδρυμα του Μονακό», σημείωσε ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

Η αυλαία έπεσε το βράδυ της Κυριακής στον Ναυτικό όμιλο Ελλάδας σε μια όμορφη εκδήλωση που έγινε παρουσία των αθλητριών, αλλά και όσων στήριξαν την προσπάθεια τους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top