Συνάντηση Μαριάννας B. Βαρδινογιάννη με τον πρέσβη της Ουκρανίας

Για τη μεταφορά παιδιών από ογκολογικά νοσοκομεία της χώρας στην «Ελπίδα»

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - Sergii Shutenko

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Ουκρανίας στην χώρα μας κύριο Sergii Shutenko είχε η Πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε το θέμα της μεταφοράς καρκινοπαθών παιδιών από Ογκολογικά Νοσοκομεία της Ουκρανίας, μαζί με τις οικογένειές τους, στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ» με σκοπό την ασφαλή συνέχιση και ολοκλήρωση των θεραπειών τους. 

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και Sergii Shutenko

H κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και ο πρέσβης της Ουκρανίας, κ. Sergii Shutenko

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Κοινός Διοικητής των Νοσοκομείων Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και «Π.&Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ» κύριος Μανώλης Παπασάββας.

Ουκρανία: Στην ογκολογική μονάδα «Ελπίδα» τα παιδιά με καρκίνο

Η κυρία Βαρδινογιάννη ενημέρωσε αναλυτικά τον κύριο Shutenko για όλες τις προπαρασκευαστικές ενέργειες που έχουν γίνει για την υποδοχή των παιδιών και των οικογενειών τους, ενώ τον διαβεβαίωσε πως το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ» θα αναλάβει την ασφαλή μεταφορά των παιδιών στην χώρα μας με ειδική πτήση, συνοδεία ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Sergii Shutenko και Μανώλης Παπασάββας

Η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ο πρέσβης της Ουκρανίας κ. Sergii Shutenko και ο Διοικητής των Νοσοκομείων Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και «Π.&Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ» κ. Μανώλης Παπασάββας

«H Ογκολογική μας Μονάδα είναι πλήρως εξοπλισμένη και είναι έτοιμη να υποδεχτεί μικρούς ασθενείς από την Ουκρανία για να μπορέσουν να συνεχίσουν απρόσκοπτα τις θεραπείες τους. Η «ΕΛΠΙΔΑ» θα διασφαλίσει την ασφαλή μεταφορά τους στην χώρα μας, μαζί με τις οικογένειές τους, ενώ παράλληλα θα παρέχουμε διαμονή στα παιδιά αυτά και στις οικογένειές τους. Οι εικόνες των καρκινοπαθών παιδιών στα υπόγεια των νοσοκομείων της Ουκρανίας μας έχουν συγκλονίσει. Κανένα παιδί δεν πρέπει να μείνει απροστάτευτο. Τα παιδιά είναι το μέλλον και πρέπει όλοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να τα προστατεύσουμε», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Βαρδινογιάννη.

Ο Θ. Πλεύρης στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «ΕΛΠΙΔΑ»

Ο κύριος Shutenko από την πλευρά του ευχαρίστησε θερμά την κυρία Βαρδινογιάννη για την πρωτοβουλία της και την μεγάλη της ευαισθησία, ενώ  την ενημέρωσε για όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει από την πλευρά του προκειμένου να πραγματοποιηθεί η μεταφορά των παιδιών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top