Φωτιά στην Εύβοια: Καλύτερη η εικόνα από το πύρινο μέτωπο

Στη «μάχη» τα εναέρια μέσα

Μεγάλη μάχη με τη φωτιά στην Εύβοια έδωσε το βράδυ του Σαββάτου η Πυροσβεστική Υπηρεσία για να μην επεκταθεί στην περιοχή Γαία.

Φωτιά στην Εύβοια: Καίει σε τρία μέτωπα - Ολονύχτια μάχη

Η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη ωστόσο έχει καλύτερη εικόνα από χτες, ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή. 

Σε γενική επιφυλακή είναι το προσωπικό όλων των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Στερεάς Ελλάδας, ενώ στο σημείο επιχειρούν 150 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων (εκ των οποίων 3 είναι Ε.ΜΟ.ΔΕ.) και 31 οχήματα.

Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου, που προσπαθούν να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες σε κρίσιμα σημεία και να ανοίξουν διαβάσεις για να προσεγγίσουν περισσότερο τα πυροσβεστικά οχήματα τις εστίες της φωτιάς.

Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 2:00 χθες το μεσημέρι σε χορτολιβαδική έκταση ανάμεσα στα χωριά Κρεμαστό και Γαία της Εύβοιας.

Παρά την άμεση επέμβαση επίγειων και εναέριων δυνάμεων της Πυροσβεστικής πήρε μεγάλη έκταση με συνέπεια να απειλεί το χωριό Κρεμαστός που εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους ενώ οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής έλαβαν σχετικό μήνυμα από το 112. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Στερεά Ελλάδα από χθες το απόγευμα έχουν τεθεί σε ετοιμότητα με απόφαση του αρχηγείου της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Η φωτιά έφτασε σε απόσταση περίπου 700 μέτρων από το χωριό, αλλά ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις απέτρεψαν την οποιαδήποτε εξέλιξη και δεν κινδύνευσαν σπίτια ενώ από τα μεσάνυχτα οι πυροσβέστες έχουν ελέγξει την περίμετρο της φωτιάς και μέχρι τώρα προσπαθούν να σβήσουν διάσπαρτες μικροεστίες αφού πλέον δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top