Γέρακας: Πώς έγινε η μαφιόζικη εκτέλεση - Τι λέει μάρτυρας της δολοφονίας

Τον γάζωσαν με 30 σφαίρες - Το παρελθόν του θύματος

Μαφιόζικη ήταν εκτέλεση σημειώθηκε το πρωί σε βενζινάδικο στο Γερακα με θύμα τον 38χρονο ιδιοκτήτη της επιχείρησης, παλιό γνώριμο των αρχών.

Οι δράστες έφτασαν στο σημείο με ένα λευκό βαν το οποίο εγκατελειψαν και έκαψαν.

Ο πατέρας του θύματος κατέρρευσε, βλέποντας λίγα λεπτά μετά την εκτέλεση, τον γιο του να είναι νεκρός στο έδαφος. «Όχι ρε το αγόρι μου... Θα πεθάνετε όλοι ρε... Ποιος το έκανε;», έλεγε κλαίγοντας.

Ξεσπά ο πατέρας του θύματος στον Γέρακα: «Η νύχτα σκότωσε το παιδί μου»

Οι εκτελεστές είχαν ξεκάθαρη εντολή από τον ηθικό αυτουργό να βγάλουν από την μέση τον Γιώργο Μήτσου. Το μένος τους εναντίον του επιβεβαίωσε ο καταιγισμός των πυρών: τον γάζωσαν με περισσότερες από 30 σφαίρες.

Πώς έγινε η μαφιόζικη εκτέλεση στον Γέρακα

Όλα έλαβαν χώρα στη λεωφόρο Μαραθώνος στις 8 το πρωί.

Οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων της περιοχής σήκωναν ρολά, όταν ξαφνικά είδαν ένα λευκό βαν να εισβάλλει μέσα στο πρατήριο καυσίμων του θύματος και στη συνέχεια άκουσαν απανωτούς πυροβολισμούς. Έτρεξαν να κρυφτούν υπό τον φόβο της παράπλευρης απώλειας.

Εκτέλεση στον Γέρακα: Αυτό είναι το βαν που χρησιμοποίησαν οι δράστες

«Ήταν ένα λευκό βανάκι. Δύο άντρες άνοιξαν την πίσω πόρτα, κατέβηκε ο ένας πρώτα και τσέκαρε την περιοχή. Είχαν μπει με το βαν στο βενζινάδικο. Είχαν μεγάλα όπλα, νομίζω Καλάσνικοφ. Έπεσε πρώτα ένας πυροβολισμός και μετά ακούγονταν ασταμάτητα πυροβολισμοί. Τρέχαμε να κρυφτούμε εμείς», είπε αυτόπτης μάρτυρας στο Star.

Εκτέλεση στον Γέρακα

«Ήταν ένα λευκό βανάκι. Δύο άντρες άνοιξαν την πίσω πόρτα, κατέβηκε ο ένας πρώτα και τσέκαρε την περιοχή», λέει αυτόπτης μάρτυρας στο Star για την εκτέλεση στον Γέρακα / Eurokinissi

Οι δράστες ήταν σίγουρα τρεις, ενώ εξετάζει το ενδεχόμενο να υπήρχε και τέταρτος, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του. Διέφυγαν από το σημείο με το λευκό βαν με κατεύθυνση προς Παλλήνη.

Δύο χιλιόμετρα μακριά από το σημείο της εκτέλεσης, στην οδό Αγίου Αθανασίου, οι δράστες εγκατέλειψαν το βαν. Μάλιστα έβαλαν και φωτιά για να σβήσουν τα ίχνη τους.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, επιβιβάστηκαν σε δυο μηχανές και μέσω της Αττικής Οδού κατευθύνθηκαν προς Ελευσίνα.

Η πιθανή συσχέτιση της εκτέλεσης στον Γέρακα με τον Γιάννη Σκαφτούρο

Άνθρωποι που κινούνται στη νύκτα «βλέπουν» συσχέτιση της εκτέλεσης του Γιώργου Μήτσου στον Γέρακα με τη δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου, καθώς φέρεται να γνωρίζονταν καλά οι δύο άνδρες.

Γιάννης Σκαφτούρος: 10 διαμπερή τραύματα έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Αυτό είναι κάτι που εξετάζει και το Τμήμα Ανθρωποκτονιών, το οποίθο έχει αναλάβει την υπόθεση.

Γιάννης Σκαφτούρος: «Να μη νιώσουν αυτό τον πόνο οι μανάδες των εχθρών του»

Αξίζει να σημειωθεί πως το θύμα ήταν παλιός γνώριμος των αρχών. Το όνομά του είχε συμπεριληφθεί σε δικογραφία, που σχηματίστηκε το 2014 από το τμήμα Εκβιαστών, για υποθέσεις προστασίας και μπράβων της νύκτας. Επικεφαλής, τότε, φέρεται να ήταν ο Μανώλης Καραγιάννης, ο οποίος εκτελέστηκε το 2018, λίγο μετά την αποφυλάκισή του.

Τον Απρίλιο του 2018 ένα ακόμη βενζινάδικο που διατηρούσε ο 38χρονος είχε γίνει στόχος αγνώστων. Ήταν, όπως φαίνεται, ένα προειδοποιητικό μήνυμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top