Φωτιά στην Εύβοια: Εντολή εκκένωσης στον Κρεμαστό

Ενισχύονται οι δυνάμεις: Στη μάχη της πυρόσβεσης 9 αεροσκάφη

Φωτιά στην Εύβοια: Οι δυνατοί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής, η οποία ενισχύει τις δυνάμεις της στην περιοχή / Πηγή φωτογραφίας: facebook/ Avlonari such a lovely place 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε στα χωριά Γάια και Κρεμαστός του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, στην κεντρική Εύβοια, το μεσημέρι του Σαββάτου.

Οι δυνατοί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής, η οποία ενισχύει τις δυνάμεις της στην περιοχή.

Φωτιά στον Κρεμαστό Εύβοιας

Αυτή την ώρα επιχειρούν 9 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, 70 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα. 

Ναύπακτος: Συναγερμός για μεγάλη φωτιά – Στη μάχη και εναέρια μέσα

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο του δήμου Κύμης - Αλιβερίου, Κώστα Δήμα, ο οποίος μίλησε στο evima.gr «η φωτιά καίει πεύκα στο χωριό Κρεμαστός».

Ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Γιώργος Κελαϊδίτης, μιλώντας στο evima, ανέφερε χαρακτηριστικά πως, «σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται η φωτιά στο χωριό Κρεμαστός και από κοινού με τον διοικητή της πυροσβεστικής, της αστυνομίας και τον αντιδήμαρχο εξετάζουμε σχέδιο εκκένωσης του χωριού καθώς η φωτιά κινείται προς τα πρώτα σπίτια και οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί».

Οι κάτοικοι στο χωριό Κρεμαστό έχουν ενημερωθεί από Πυροσβεστική προφορικά για προληπτικη απομάκρυνση προς το Τραχήλι, ενώ στέλνεται μήνυμα και από το 112.

Με εντολή αρχηγού της Πυροσβεστικής κλιμάκιο της ΔΑΕΕ (Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού) θα μεταβεί στην περιοχή για τη διερεύνηση των αιτιών της φωτιάς.

Φωτιά στην Εύβοια

Στο σημείο επιχειρούν  9 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, 70 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα / Πηγή φωτογραφίας: facebook/ Avlonari such a lovely place

Μάλιστα, όπως είπε, «έχει φτάσει η πυρκαγιά στην είσοδο του χωριού».

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top