Τα δύο νησιά κοντά στη Νίσυρο που θέλουν να «γκριζάρουν» οι Τούρκοι

Σχεδόν καθημερινές οι παραβιάσεις - Δεν ανησυχούν οι κάτοικοι

Οι Τούρκοι συνέχισαν και σήμερα τις παραβιάσεις στο Αιγαίο στον ελληνικό εναέριο χώρο. Εκτός από τα μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν και μη επανδρωμένα drones. Στα ανοιχτά της Νισύρου, κοντά στο νησάκι Γυαλί, όπου οι παραβιάσεις είναι σχεδόν καθημερινές βρέθηκε σήμερα ο δημοσιογράφος του Star Άρης Λάμπος. 

Τα τουρκικά μη επανδρωμένα σκάφη πραγματοποιούν πολύ συχνά υπερπτήσεις στο σημείο γιατί θέλουν να γκριζάρουν δύο νησάκια στα ανοιχτά της Νίσυρου.  Το ένα είναι το Γυαλί που βρίσκεται βόρεια του νησιού απέναντι από τα τουρκικά παράλια. Οι Τούρκοι το διεκδικούν γιατί είναι ο πλούτος της Νισύρου: ένα νησί – λατομείο, όπου στην αριστερή του πλευρά εξορύσσεται ελαφρόπετρα και στη δεξιά πλευρά περλίτης, ο οποίος μάλιστα θεωρείται πρώτης ποιότητας για τις οικοδομικές εργασίες. Δεν είναι τυχαίο που αποφέρει πάνω από ένα εκατομμύριο στο Δήμο ετησίως. 

Αμόκ του τουρκικού Υπ. Άμυνας κατά Ελλάδας για τις επισκέψεις σε νησιά!

Το άλλο νησί που προσπαθούν να γκριζάρουν πιο δυτικά είναι η Κανδελιούσσα. Πρόκειται για μεγάλη πρόκληση γιατί είναι πολύ μακριά από τα τουρκικά παράλια. Από την αρχή της χρονιάς έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 10 υπερπτήσεις των τουρκικών drones. Εκεί υπάρχει ένας φάρος από το 1890 και, όπως λένε οι νησιώτες, οι πατεράδες και οι παππούδες τους δούλευαν στην Κανδελιούσσα ως φαροφύλακες και ζούσαν στο νησί για μεγάλα χρονικά διαστήματα. 

ΥΠΕΞ κατά Τσαβούσογλου: Αναθεωρητικά τα κίνητρα -τροφοδοτεί την αστάθεια 

Είναι τόπος που έχει ελληνική ιστορία, επομένως, οι προκλήσεις δεν τους τρομάζουν. Ούτε οι προκλήσεις προς τα αλιευτικά που πολλές φορές οι Τούρκικες ακταιωροί έχουν προσπαθήσει να τα εμβολίσουν ούτε οι παραβιάσεις από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία πάλι σήμερα πέταξαν πάνω από το Αιγαίο, καθώς από τις 14 παραβιάσεις που έγιναν οι τρεις ήταν από drone και οι άλλες 11 από  F16.

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top