Αμόκ του τουρκικού Υπ. Άμυνας κατά Ελλάδας για τις επισκέψεις σε νησιά!

To Υπουργείο του Ακάρ «καταγγέλλει» Έλληνες Υπουργούς και αξιωματούχους

Σε νέο «αμόκ» κατά της Ελλάδας επιδίδεται η Τουρκία, με εξωφρενικούς ισχυρισμούς κατά μελών της ελληνικής κυβέρνησης και άλλων αξιωματούχων, χαρακτηρίζοντας «παραβιάσεις»  τις επισκέψεις τους σε ελληνικά νησιά του Αιγαίου!     

Δένδιας: Απορρίπτουμε τις απειλές και τον αναθεωρητισμό της Τουρκίας 

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται μάλιστα σε συνέχεια των προκλητικών δηλώσεων που είχε κάνει προηγουμένως ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. 

ΥΠΕΞ κατά Τσαβούσογλου: Αναθεωρητικά τα κίνητρα -τροφοδοτεί την αστάθεια 

Η εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας, στο οποίο Υπουργός είναι ο Χουλουσί Ακάρ, έκανε λόγο για 953 «παραβιάσεις» το 2022, εκ των οποίων οι 73 ήταν επισκέψεις Ελλήνων αξιωματούχων στα ελληνικά νησιά. Οι 24 από αυτές αποδίδονται στον…  Έλληνα υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά, που όπως είναι φυσικό, στα πλαίσια των καθηκόντων του επισκέπτεται εγκαταστάσεις της Εθνοφυλακής σε νησιά του Αιγαίου.   

Να σημειωθεί μάλιστα ότι οι παρανοϊκές «καταγγελίες»  της Τουρκίας γίνονται από τη Σμύρνη, όπου εδρεύει η  Στρατιά του Αιγαίου, που έχει δύναμη 130.000 στρατιωτών και σχηματίσθηκε το 1975 με στόχο την κατάληψη των νησιών. 
 
 

Συγκίνηση στο μνημόσυνο του Σμηναγού Ηλιάκη παρουσία Χαρδαλιά  

 

Οι εξωφρενικές δηλώσεις της εκπροσώπου του Υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας    

 

Η εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας Μπουρτσού Νάλιτς Γιοκούβα δήλωσε κατά την ενημέρωση για τις δραστηριότητες του Υπουργείου, με προσχηματική αφορμή «τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας»: 

«Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις μας συνεχίζουν να προστατεύουν τα δικαιώματα, τα συμφέροντα και τα συμφέροντα της χώρας μας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για την επίλυση όλων των προβλημάτων μας στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας. 

Παρά τις καλοπροαίρετες και ειλικρινείς προσεγγίσεις της Τουρκίας στο πνεύμα των σχέσεων καλής γειτονίας και της Συμμαχίας, η Ελλάδα δυστυχώς συνεχίζει να κλιμακώνει την επιθετική ρητορική της και τις παράνομες ενέργειες, αφήνοντας αναπάντητα όλες τις εκκλήσεις μας για διάλογο και συνεχίζοντας τις αβάσιμες κατηγορίες κατά της χώρας μας.

Η Ελλάδα συνεχίζει τις παραβιάσεις στα νησιά και με στρατιωτικά πλοία και αεροσκάφη διέπραξε 953 παραβιάσεις το 2022. Και πάλι στο διάστημα αυτό η παραβίαση του διεθνούς δικαίου συνεχίστηκε καθώς πραγματοποιήθηκαν 73 επισκέψεις στα εν λόγω νησιά, οι 24 από αυτές από τον Υφυπουργό Άμυνας».

Όπως πρόσθεσε, «οι στρατιωτικές δραστηριότητες της Ελλάδας προς τα νησιά με μη στρατιωτικό καθεστώς συνιστούν "υλική παραβίαση" των διατάξεων των Συνθηκών της Λωζάνης και των Παρισίων για το μη στρατιωτικό καθεστώς».

«Αγαθονήσι, Φαρμακονήσι, Ψέριμος και άλλα 10 νησιά είναι δικά μας» ισχυρίζεται σύμβουλος του Ερντογάν!   

Σε εθνικιστικό ντελίριο και ένας από τους βασικούς στρατιωτικούς συμβούλους του Ερντογάν. Ο αντιπτέραρχος εν αποστρατεία Ερκάν Καρακούς αραδιάζει λίστα με 13 νησιά του Αιγαίου βαφτίζοντάς τα τουρκικά με το έτσι θέλω. Οι Τούρκοι φαίνεται πώς δεν μπορούν να χωνέψουν  την στρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας και συνεχίζουν το πολεμικό σάλπισμα.

«Το Αγαθονήσι είναι δικό μας, οι Αρκοί είναι δικοί μας, το Φαρμακονήσι δικό μας. Η Ψέριμος μας δική μας, η Λέβιθα δική μας, η Κίναρος δική μας. Οι Οινούσσες μας ανήκουν, Αυτά είναι δικά μας και είναι καθορισμένο με τις συνθήκες. Δεν υπάρχει αμφιβολία σε ποιον ανήκουν.Και δυστυχώς όπως είδαμε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας πηγαίνει στα νησιά που είναι δικά μας» ισχυρίσθηκε με θράσος ο Καρακούς.  

Ανθελληνικό παραλήρημα επικρατεί την ίδια ώρα στα ΜΜΕ της Τουρκίας. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top