Τσαβούσογλου: Αν συνεχίσουν οι Έλληνες, θα τεθεί θέμα κυριαρχίας των νησιών

Για κόμπλεξ κατωτερότητας των Ελλήνων πολιτικών έκανε λόγο ο Τούρκος ΥΠΕΞ

Στο «κόκκινο» οι ελληνοτουρκικές σχέσεις - Βίντεο από μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Δεν έχουν τέλος οι προκλητικές δηλώσεις των Τούρκων σχετικά με τα νησιά του Αιγαίου. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε πως «θα συζητηθεί η κυριαρχία των ελληνικών νησιών με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς, αν η Ελλάδα συνεχίσει τις παραβιάσεις».

Οξύνει την κρίση η Τουρκία: Κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη για εξηγήσεις

Κατηγόρησε, μάλιστα, του Έλληνες πολιτικούς, λέγοντας πως έχουν κόμπλεξ κατωτερότητας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον ομόλογό του της Βόρειας Μακεδονίας.

Μητσοτάκης: Εύχομαι η ρητορική της Τουρκίας να μην εκφραστεί στο πεδίο

Τόνισε ότι «Η Ελλάδα συνεχίζει να στρατιωτικοποιεί τα νησιά. Εμείς έχουμε στείλει δυο επιστολές με τις θέσεις μας στα Ηνωμένα Έθνη. Σε περίπτωση που η Ελλάδα συνεχίσει τις παραβιάσεις σε νησιά με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς, τότε θα συζητηθεί η κυριαρχία τους.

Ελλάδα – Τουρκία: Επαγρύπνηση από τις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και ψυχραιμία

«Eπειδή δεν μπορούν να απαντήσουν νομικά, γίνονται νευρικοί, δίνουν βλακώδεις απαντήσεις, κάνουν δημαγωγία. Λένε πως η Τουρκία θέλει να πάρει τα νησιά μας, οι Έλληνες πολιτικοί έχουν κόμπλεξ κατωτερότητας. Αν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή, θα συζητηθεί η κυριαρχία των νησιών».

Αποκάλυψη Star: Oι χάρτες με τις τουρκικές βλέψεις σε κάθε πρεσβεία μας 

Μπαχτσελί: «Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα ένοπλης σύγκρουσης»

Από την πλευρά του ο ακροδεξιός κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί κατηγόρησε τον Κυριακό Μητσοτάκη πως είναι όργανο των ξένων δυνάμεων και πως θέλει να προκαλέσει ένοπλη σύγκρουση με την Άγκυρα.

Μπεχτσελί

Ο ακροδεξιός κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί (AP Photo/Ali Unal)

Πρώην υπουργός Τουρκίας: «Αν χρειαστεί ας γίνει και πόλεμος»

Συγκεκριμένα είπε πως «ο Μητσοτάκης, σαν τους παππούδες του γίνεται όργανο των ξένων δυνάμενων και με τις ενέργειες και τη ρητορική του οδηγεί την κατάσταση στο να ξεχειλίσει το ποτήρι. Επισκέπτεται τα νησιά που είναι αμφισβητούμενης κυριαρχίας και επιχειρεί να προκαλέσει την Τουρκία και βρίσκονται μπροστά στη μύτη μας. Προσπαθεί να κάνει προβοκάτσιες για να δημιουργήσει κλίμα ένοπλης σύγκρουσης εάν χρειαστεί καθώς θέλει να κάνει το Αιγαίο ελληνική θάλασσα».

Μητσοτάκης: Όχι σε αυταρχικούς ηγέτες που καταπατούν τα σύνορα 

«Η Τουρκία δεν υποχωρεί από τα δικαιώματα της, δεν θα επιτρέψει να καταπατηθούν τα δικαιώματα της. Η ελληνική κυβέρνηση φταίει, καθώς έχει παραβιάσει τις Συνθήκες της Λωζάννης και των Παρισίων καθώς στρατιωτικοποιεί τα νησιά. Έχει ευθύνες απέναντι στο διεθνές δίκαιο. Επιπλέον η καρδιά και η όψη των Δωδεκανήσων είναι στραμμένα προς την Τουρκία! Όποιος αγγίξει την φλέβα μας θα του ξεριζώσουμε την καρδιά» πρόσθεσε ο Μπαχτσελί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top