Οξύνει την κρίση η Τουρκία: Κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη για εξηγήσεις

«Διευκολύνετε ΡΚΚ και προστατεύετε γκιουλενιστές»

Οι Τούρκοι απείλησαν ανοιχτά με σοβαρή κρίση, ενώ έφτασαν στο σημείο να καλέσουν τον Έλληνα Πρέσβη στο Τουρκικό ΥΠΕΞ - Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Sta

Η Τουρκία «τραβά» ξανά το σχοινί. Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε χθες τον Έλληνα πρέσβη, Χριστόδουλο Λάζαρη, λέγοντάς του ότι η Ελλάδα «διευκολύνει το PKK και τους γκιουλενιστές».

«Κούφιες» απειλές στην Τουρκία για τουριστικό εμπάργκο στην Ελλάδα 

Η Τουρκία συνεχίζει να κλιμακώνει την ένταση. Μετά τις προκλητικές δηλώσεις για αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών,  χθες το τουρκικό ΥΠΕΞ κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα, Χριστόδουλο Λάζαρη.

 

 

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το τουρκικό Anadolou, επικαλούμενο διπλωματικές πηγές, αναφέρθηκε ότι οι τρομοκρατικές οργανώσεις πραγματοποιούν εύκολα δραστηριότητες προπαγάνδας, χρηματοδότησης και στρατολόγησης στην Ελλάδα και ότι η χώρα μας θεωρείται «ασφαλές καταφύγιο από κύκλους που συνδέονται με την τρομοκρατία». 

Δένδιας από το Βελιγράδι: Θα υπερασπιστούμε την κυριαρχία μας 

Μάλιστα, έδωσε σαν παράδειγμα το κέντρο υποδοχής προσφύγων Λαυρίου, στο οποίο αναφέρθηκε την Πέμπτη και ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, κάνοντας λόγο για «εκπαίδευση μελών του ΡΚΚ στο Λαύριο» και «προστασία γκιουλενιστών». Σύμφωνα, με το Anadolu, επισημάνθηκε στον Έλληνα πρέσβη ότι στο «στρατόπεδο του Λαυρίου τρομοκράτες απειλούσαν την ασφάλεια της Τουρκίας και επωφελήθηκαν από κάθε είδους δυνατότητες εκπαίδευσης». 

Κατά τη συνάντηση εκφράστηκαν επίσης ανησυχίες για την ασφάλεια των Τούρκων εκπροσώπων και πολιτών στην Ελλάδα, αλλά και η προσδοκία για αποτελεσματική συνεργασία στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

Απειλές του αναπληρωτή ΥΠΕΞ της Τουρκίας για «σοβαρότατη κρίση»

Νωρίτερα χθες, η Τουρκία είχε εξαπολύσει νέα επίθεση κατά της Ελλάδας, εκτοξεύοντας απειλές για ένα ενδεχόμενο «σοβαρότατης κρίσης».

Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Φαρούκ Καϊμάτσι, μιλώντας σε δημοσιογράφους της Πορτογαλίας, εξαπέλυσε νέες απειλές κατά της Ελλάδας, κάνοντας λόγο για «μη ρεαλιστικές και μαξιμαλιστικές αξιώσεις» όσον αφορά στο Κυπριακό, οι οποίες και «κρατούν τις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ σε ομηρία».

«Αυτό πρέπει να σταματήσει. Εχουμε δείξει υπερβολική υπομονή και, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα μπορούσαμε να οδηγηθούμε σε σοβαρή κρίση», σημείωσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top