Αποκάλυψη Star: Oι χάρτες με τις τουρκικές βλέψεις σε κάθε πρεσβεία μας 

Εντολή Δένδια στους πρέσβεις να ξεμπροστιάζουν» τις τουρκικές απειλές 

Η ελληνική διπλωματία ανεβάζει διαρκώς στροφές. Το Υπουργείο Εξωτερικών έχει «εξοπλίσει» τις πρεσβείες μας στο εξωτερικό, με χάρτες που αποτυπώνουν τα σχέδια πιθανής Τουρκικής εισβολής στα νησιά μας. 

Αυτοί είναι οι χάρτες των διεκδικήσεων της Τουρκίας κατά της Ελλάδας

Όπως αποκάλυψε η Κατερίνα Τσαμούρη στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star,  έναν χάρτη που απεικονίζει την πραγματικότητα για τις τουρκικές προκλήσεις έχει πλέον στο συρτάρι του κάθε Έλληνας Πρέσβης. 

Χάρτης με τις τουρκικές βλέψεις στα νησιά μας

Όπως φαίνεται σε αυτόν, οι Τούρκοι έχουν παρατεταγμένη την στρατιά του Αιγαίου,  πρόκειται για τουλάχιστον 100.000 άντρες, απέναντι από τα νησιά μας, Λέσβο, Χιο, Κω και Ρόδο. 

Ελλάδα – Τουρκία: Επαγρύπνηση από τις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και ψυχραιμία

«Στρατό αυτοί; Στρατό κι εμείς».

Διπλωματικές πηγές έλεγαν στο Star, ότι από τη στιγμή που απειλούμαστε, θα θωρακιζόμαστε και πως έχει μελετηθεί κάθε πιθανό σενάριο «επίθεσης» και φυσικά κάθε πιθανή απάντηση. 

Μία είναι η εντολή προς τους διπλωμάτες μας: να δείχνουν χάρτες σαν κι αυτόν, χάρτες σαν και της «Γαλάζιας Πατρίδας» στους Ευρωπαίους και Αμερικανούς συνομιλητές τους. Ένας είναι και ο στόχος: η διεθνοποίηση της τουρκικής απειλής! 

ΥΠΕΞ: Aντιδρούμε με ψυχραιμία στην έξαρση της τουρκικής ρητορικής

Δένδιας: Θα υπερασπιστούμε τα εθνικά μας δίκαια


Χαρακτηριστικό είναι και το μήνυμα που έστειλε ο Υπουργός εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στην Τουρκία, από την ομιλία του στην Πάτρα:  «Η χώρα μας είναι ισχυρή και μπορεί, βασισμένη στις δικές της Ένοπλες Δυνάμεις και στις δυνάμεις της κοινωνίας και της οικονομίας της, να υπερασπίσει τα εθνικά δίκαια». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top