Αυτοί είναι οι χάρτες των διεκδικήσεων της Τουρκίας κατά της Ελλάδας

Αποκάλυψη: Ο Δένδιας θα δείξει χάρτες της «γαλάζιας πατρίδας» στην Μπέρμποκ

Η Ελλάδα «ανοίγει τα μάτια» των συμμάχων της, δείχνοντας συγκεκριμένους χάρτες που απεικονίζουν τις διεκδικήσεις της Τουρκίας, σε μια τακτική που... «ξεμπροστιάζει» την Άγκυρα, όπως μετέδωσε από το Yπουργείο Εξωτερικών η Κατερίνα Τσαμούρη. 

«Θερμό» καλοκαίρι με την Τουρκία βλέπει ανώτατη διπλωματική πηγή 

Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Εξωτερικών κάθε φορά που Έλληνες αξιωματούχοι συναντούν ομολόγους τους, έχουν μαζί τους 3-4 χάρτες και πάντα δείχνουν τον χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας. Τον χάρτη αυτό έδειξε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον Τζο Μπάιντεν. Όπως φαίνεται, ο χάρτης διχοτομεί το Αιγαίο. 

Μητσοτάκης σε ψαράδες της Ψερίμου: Επιτελείτε σπουδαίο εθνικό έργο  

Οι χάρτες με τις «γκρίζες ζώνες» της Άγκυρας και το τουρκο - λιβυκό μνημόνιο 

Οι Έλληνες αξιωματούχοι  δείχνουν επίσης, τον χάρτη με τις «γκρίζες ζώνες» κατά την Άγκυρα, δηλαδή, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, των οποίων την κυριαρχία αμφισβητεί η Τουρκία, μόνο και μόνο επειδή τα έχουμε εξοπλίσει. 

Χάρτης τουρκικών διεκδικήσεων

Χάρτης με τις προκλητικές διεκδικήσεις της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας   

Στον «φάκελό» τους, βρίσκεται μόνιμα και ο χάρτης του ανυπόστατου τουρκολιβυκού μνημονίου, ο οποίος απεικονίζει τις τουρκικές διεκδικήσεις που φτάνουν μέχρι... την Κρήτη! 

Οι χάρτες που θα δείξει ο Δένδιας στην Μπέρμποκ  

Τους ίδιους χάρτες θα δείξει ο Νίκος Δένδιας σε μία βδομάδα στην Γερμανίδα ομόλογό του, Μπέρμποκ, που θα έρθει στην Αθήνα. Στόχος, να μην πισογύρισμα με ίσες αποστάσεις πάλι από πλευράς Βερολίνου για τις προκλήαεις της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας.   

Δένδιας για την προκλητική δήλωση Τσαβούσογλου: Η Τουρκία εκτίθεται 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top