Μητσοτάκης σε ψαράδες της Ψερίμου: Επιτελείτε σπουδαίο εθνικό έργο  

Η συζήτηση με κατοίκους και η… selfie με τον Αντώνη!  

Κυριάκος Μητσοτάκης Ψέριμος

Το ακριτικό νησί της Ψερίμου επισκέφθηκε νωρίτερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης όπου τον υποδέχθηκαν οι κάτοικοι του νησιού και ειδικότερα ο δήμαρχος της Καλύμνου, Δημήτρης Διακομιχάλης, ο έπαρχος της Καλύμνου, Μανώλης Μουσελλής ενώ κοντά τους βρέθηκε και ο πρώην δήμαρχος του Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριντα, Κρις Αλαχούζος, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την Κάλυμνο.

Η ανάρτηση Μητσοτάκη με την ελληνική σημαία στην Ψέριμο

«Επιτελείτε ένα σπουδαίο έργο, όχι μόνο για τον πρωτογενή τομέα αλλά και ένα εθνικό έργο», είπε ο κ. Μητσοτάκης κατά τη συνομιλία του με τους ψαράδες του νησιού. Ο πρωθυπουργός είχε εξάλλου την ευκαιρία να περπατήσει στο νησί, να συναντήσει παλιούς γνώριμους και να συζητήσει με τους κατοίκους για τα προβλήματα που τους απασχολούν, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Μητσοτάκης Ψέριμος -1

O Κ. Μητσοτάκης στην Ψέριμο 

Εν συνεχεία ο πρωθυπουργός μετέβη στην Παναγιά της Ψερίμου και ακολούθως στο Αστυνομικό τμήμα, το Λιμεναρχείο και το Πολυδύναμο Ιατρείο όπου συνομίλησε με τον στρατιωτικό γιατρό που προσφέρει τις πολύτιμες ιατρικές υπηρεσίες του στους κατοίκους του νησιού από τον Ιανουάριο όταν και εγκαταστάθηκε στην Ψέριμο.

Υπενθυμίζεται ότι ο γιατρός, Μενέλαος Σαμαράς, είχε λάβει τηλεφώνημα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του και σήμερα τους δόθηκε η δυνατότητα να συζητήσουν από κοντά.

Ευχαριστίες Μητσοτάκη στον στρατιωτικό γιατρό που πήγε στην Ψέριμο 

Σε ένα χαριτωμένο απρόοπτο, ο πρωθυπουργός έκανε τη χάρη στο νεαρό κάτοικο του νησιού Αντώνη, που είχε γράψει σε  χαρτόνι «Πρόεδρε θέλω selfie» και φωτογραφήθηκε μαζί του!  
  

Μητσοτάκης Ψέριμος Selfie

O πρωθυπουργός στην Ψέριμο στη selfie με τον νεαρό Αντώνη 
 

Τι είπε ο Κ. Μητσοτάκης για το σύστημα τηλειατρικής στην Ψέριμο  

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο σύστημα της τηλεϊατρικής που εφαρμόζεται στο νησί:

 «Θέλω να τονίσω ότι η τηλεϊατρική ανοίγει ένα νέο παράθυρο παροχής ποιοτικής Πρωτοβάθμιας υγείας για τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες των πιο μικρών ακριτικών νησιών. Είναι ένα πρόγραμμα το οποίο επεκτείνεται πια σε ολόκληρη την επικράτεια και θα καλύπτει όλα τα μικρά μας νησιά. Δίνει τη δυνατότητα σ' έναν νέο γιατρό να έχει πρόσβαση πια στους πιο έμπειρους γιατρούς μας οι οποίοι βρίσκονται στο κέντρο, στην Αθήνα ώστε κάθε περιστατικό να αντιμετωπίζεται με την εξειδίκευση που απαιτείται. 'Αρα, δεν είναι μόνο η τοποθέτηση του γιατρού που έχει ξεχωριστή σημασία, είναι και το γεγονός ότι η τεχνολογία πια μας επιτρέπει να μένουμε και να επισκεπτόμαστε τα μικρά ακριτικά νησιά με άλλη ασφάλεια. Γνωρίζοντας ότι είμαστε ως προς την υγεία μας, σε καλά χέρια».

Μητσοτάκης Ψέριμος εθνοφύλακες

Ο πρωθυπουργός με εθνοφύλακες στην Ψέριμο

Τον πρωθυπουργό συνόδευσαν στην Ψέριμο ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, οι βουλευτές Δωδεκανήσων της ΝΔ, Μάνος Κόνσολας, Βασίλης Yψηλάντης, Μίκα Ιατρίδη και Γιάννης Παππάς και ο Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Χρήστος Ροϊλός.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top