«Θερμό» καλοκαίρι με την Τουρκία βλέπει ανώτατη διπλωματική πηγή

«Εξαρτάται από τους απέναντι» το σχόλιο με νόημα από το ΥΠΕΞ  

Στο  «βαρύ» κλίμα στις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία αναφέρθηκε, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star,  η διπλωματική συντάκτρια Κατερίνα Τσαμούρη, όπως και στο ερώτημα αν μας περιμένει «θερμό» καλοκαίρι. 

Τσαβούσογλου: Να φύγουν οι βάσεις από τα νησιά - Θα τεθεί θέμα κυριαρχίας

Όπως μετέδωσε συγκεκριμένα η δημοσιογράφος του Star από το Υπουργείο Εξωτερικών, ανώτατη διπλωματική πηγή με την οποία συνομίλησε σχολίασε ότι «έρχεται ένα δύσκολο καλοκαίρι». Ίσως όχι τόσο δύσκολο όσο το καλοκαίρι του 2020 που φτάσαμε κοντά σε «θερμό» επεισόδιο, αλλά πάντως κρίσιμο, όπως διευκρίνισε η ίδια πηγή, η οποία ανέφερε χαρακτηριστικά:  

Επιστολή της Ελλάδας στον ΟΗΕ για την Τουρκία

«Εξαρτάται από τους απέναντι.  Άλλωστε, δεν είμαστε εμείς οι ταραξίες της Ανατολικής Μεσογείου». 

Η ξεκάθαρη απάντηση στη Ρωσία και στη Ζαχάροβα 

Όσον αφορά το άλλο «μέτωπο», αυτό με τη Ρωσία, η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα, η οποία επιτέθηκε στον πρωθυπουργό για τον παραλληλισμό του Μεσολογγίου με την Μαριούπολη, πήρε ξεκάθαρη απάντηση.  

Επίθεση στον Μητσοτάκη από την εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ της Ρωσίας Ζαχάροβα  

«Οι δηλώσεις της, δυστυχώς, αποτελούν μια περαιτέρω όξυνση στις διμερείς σχέσεις. Όξυνση για την οποία η Ελλάδα δεν φέρει καμία ευθύνη» σχολίασαν διπλωματικές πηγές. 

Παραλήρημα κατά Ελλάδας από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας   

Παραλήρημα κατά της Ελλάδας επιφύλασσε και το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας, το οποίο συνεδρίαζε επί  4,5 ώρες. 

Στην ανακοίνωσή του περιλαμβάνει  κατηγορίες κατά της Ελλάδας, μιλώντας για «προκλητικές ενέργειες» της χώρας μας, αλλά και για  «κατάχρηση συμμαχιών», αναφερόμενο στο ΝΑΤΟ. Κάνει λόγο επίσης για προσπάθεια της Ελλάδας «να καταχραστεί» τη νατοϊκή συμμαχία. 

Τέλος, ξεκαθαρίζει σε απειλητικό τόνο ότι «θα κάνουμε όλες τις ενέργειες» και «θα υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα του Έθνους μας». 
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top