Επίθεση στον Μητσοτάκη από την εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ της Ρωσίας Ζαχάροβα  

Η απάντηση στη Ζαχάροβα από το ελληνικό ΥΠΕΞ μέσω διπλωματικών πηγών 

Επίθεση στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την ομιλία του στο Κογκρέσο εξαπολύει και η Ρωσία, έστω και με καθυστέρηση… 8 ημερών, όπως συνέβη άλλωστε και στην περίπτωση της καθυστερημένης τουρκικής αντίδρασης, με το «Μητσοτάκης γιοκ», από τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν.  

Μητσοτάκης στο Κογκρέσο: Δε θα ανεχθούμε παραβιάσεις της κυριαρχίας μας  

Το σχόλιο της Ζαχάροβα για τον Έλληνα πρωθυπουργό 

Όπως μετέδωσε από το Υπουργείο Εξωτερικών η Κατερίνα Τσαμούρη,  η Μαρία Ζαχάροβα είπε  ότι ήταν ατυχής ο συσχετισμός των Ελλήνων ηρώων του Μεσολογγίου  με την Μαριούπολη  που έκανε ο Πρωθυπουργός στο Κογκρέσο, συνεχίζοντας τη γνωστή επιχειρηματολογία της Ρωσίας για το Τάγμα Αζόφ.  

Star Ζαχάροβα για Μητσοτάκη

«Μητσοτάκης γιοκ»: Συναγερμός σε Μαξίμου - ΥΠΕΞ για το παραλήρημα Ερντογάν

«Ο Μητσοτάκης έδωσε ένα περίεργο σύνολο ιστορικών αναλογιών», είπε, συμπληρώνοντας ότι: «Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς  ότι οι ήρωες στην υπεράσπιση του ελληνικού φρουρίου του Μεσολογγίου το 1825 τοποθετήθηκαν στο ίδιο επίπεδο  με τους Ναζί από το τάγμα Αζόφ». 

Μητσοτάκης σε Κουλέμπα: Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία

 

Η απάντηση στη Ζαχάροβα από την Ελλάδα μέσω διπλωματικών πηγών 

Απαντώντας στη Μ. Ζαχάροβα, διπλωματικές πηγές σχολίαζαν αναφορικά με τις δηλώσεις της εκπροσώπου του Ρωσικού ΥΠΕΞ, ότι «οι εν λόγω δηλώσεις δυστυχώς αποτελούν μια περαιτέρω όξυνση στις διμερείς σχέσεις, όξυνση για την οποία η Ελλάδα δεν φέρει καμία ευθύνη».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top