Μητσοτάκης: Όχι σε αυταρχικούς ηγέτες που καταπατούν τα σύνορα 

Ένα βήμα πίσω από την Τουρκία που στέλνει υφυπουργό στη Θεσσαλονίκη 

Η Τουρκία κάνει ένα βήμα πίσω και ενημέρωσε την κυβέρνηση ότι εν τελεί θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής που θα γίνει την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη, όπως μετέδωσε ο Γιώργος Ευγενίδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star από την έκθεση «Ποσειδώνια», όπου βρέθηκε και ο πρωθυπουργός Κυριακος Μητσοτάκης.    

Ελλάδα – Τουρκία: Επαγρύπνηση από τις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και ψυχραιμία

 

Oι Τούρκοι αποφάσισαν να στείλουν υφυπουργό στη σύνοδο της Θεσσαλονίκης

Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος του Star, οι Τούρκοι αποφάσισαν να αφήσουν τη γραμμή της αυτο-απομόνωσης και να στείλουν εκπρόσωπο στο ραντεβού κορυφής της Παρασκευής, τη Σύνοδο της Νοτιο – Ανατολικής Ευρώπης, όπου θα δώσει το παρών και ο Καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς.

Της τουρκικής αντιπροσωπείας θα ηγείται ο Τούρκος Υφυπουργός Εξωτερικών Φαρούκ Καϊμακτσί, ο οποίος μόλις πρόσφατα είχε κάνει προκλητικές δηλώσεις για την Ελλάδα. Η Τουρκία μάλιστα είχε διοργανώσει τη Σύνοδο πέρυσι στην Αττάλεια και αποφάσισε τελευταία στιγμή να ενημερώσει το Μαξίμου για τη συμμετοχή της. 

Μητσοτάκης στην έκθεση Ποσειδώνια: Όχι σε αυταρχικούς ηγέτες 
  

Εγκαινιάζοντας τη μεγάλη ναυτική έκθεση των Ποσειδωνίων, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε ένα μήνυμα με αποδέκτη και την Τουρκία, μιλώντας για τον πόλεμο στην Ουκρανία, επισημαίνοντας την ανάγκη για γεωπολιτική σταθερότητα και την ανάγκη αποτροπής «αυταρχικών» ηγετών που με οιοδήποτε πρόσχημα θα καταπατήσουν τα σύνορα των γειτόνων τους. 

Μητσοτάκης στην ΟΝΝΕΔ για την Τουρκία: Δεν ανοίγουμε διάλογο με το παράλογο

Και επισήμανε, βεβαίως, τον αναβαθμισμένο γεωπολιτικό ρόλο της χώρα μας στον νέο ενεργειακό χάρτη, ως πύλη εισόδου στην Ευρώπη για εναλλακτικές πηγές ενέργειας. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top