Τρόμος σε πτήση από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη λόγω κακοκαιρίας

Δύο φορές προσπάθησε ο πιλότος να προσγειωθεί

Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια πτήσης από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη. Λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν ο πιλότος δυσκολεύτηκε να προσγειώσει το αεροσκάφος στο αεροδρόμιο «Μακεδονία». Οι αναταράξεις ήταν έντονες με αποτέλεσμα οι επιβάτες να τρομοκρατηθούν. Ο πιλότος κατάφερε να προσγειώσει το αεροσκάφος στη δεύτερη προσπάθεια.

Πανικός επικράτησε χθες το απόγευμα στον αέρα κατά τη διάρκεια πτήσης από την Αθήνα προς της Θεσσαλονίκη. 

Το αεροσκάφος απογειώθηκε από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στις 16:35, όμως κατά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» επικρατούσαν έντονα καιρικά φαινόμενα, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να τρομοκρατηθούν από τις έντονες αναταράξεις. 

Ανάμεσα στους επιβάτες ήταν και η θεατρική παραγωγός και δασκάλα φωνητικής, Μαρία Στεφάνου, η οποία περιέγραψε στο GRTimes.gr την τρομακτική εμπειρία στον αέρα. 

«Δεν πιστεύαμε αυτό που ζούσαμε. Είχαμε ακούσει ότι οι καιρικές συνθήκες στη Θεσσαλονίκη ήταν σήμερα δύσκολες, ωστόσο δεν γνωρίζαμε πόσο άστατος ήταν ο καιρός την ώρα που φτάσαμε. Λίγο πριν από την προσγείωση, οι αναταράξεις του αεροσκάφους ήταν τέτοιες που δεν πιστεύαμε αυτό που ζούσαμε. Εγώ άρχισα να προσεύχομαι, ενώ κάποιοι από τους συνεπιβάτες μου είπαν ότι δεν έχουν συναντήσει κάτι ανάλογο ούτε σε υπερατλαντικό ταξίδι», είπε και συνέχισε:

«Η πρώτη προσπάθεια του πιλότου να προσγειώσει το αεροσκάφος δε στέφθηκε με επιτυχία, με αποτέλεσμα να το ξανανεβάσει αμέσως και να επιχειρήσει ξανά μετά από λίγα λεπτά. Ευτυχώς, τη δεύτερη φορά η προσπάθεια στέφθηκε με επιτυχία, όμως εγώ είχα χάσει ήδη το αίμα μου. Όταν πια σταματήσαμε, διαπίστωσα ότι πολλοί συνεπιβάτες είχαν κάνει εμετό, ενώ άλλοι ήταν εμφανώς ταραγμένοι από την εμπειρία».

Όλοι οι επιβάτες εξήραν τις ικανότητες του πιλότου, που κατάφερε να προσγειώσει το αεροσκάφος με ασφάλεια. 

«Όλα αυτά τα λέω για να σημειώσω περισσότερο τι μπορεί να σου συμβεί εκεί που δεν το περιμένεις. Ειλικρινά, ωστόσο, αν δεν ήταν τόσο άψογος ο πιλότος και τόσο ψύχραιμο το πλήρωμα, τα πράγματα ενδεχομένως να ήταν εντελώς διαφορετικά», είπε η Μαρία Στεφάνου.

«Είχαμε την αίσθηση ότι δε θα προσγειωθούμε, ότι θα πέσουμε»

Νωρίτερα σε ανάρτησή της στα social media η κ. Στεφάνου είχε γράψει για την τρομακτική της εμπειρία:

«Επιστρέψαμε μόλις Θεσσαλονίκη. Έβγαλε απαγορευτικό μόλις προσγειωθήκαμε. Το αεροπλάνο μας έκανε δύο προσπάθειες να προσγειωθεί. Αυτό που ζήσαμε είναι από τα άγραφα. Δεν περιγράφω τι έγινε μέσα στο αεροπλάνο από τις αναταράξεις και τον φόβο. Είχαν την αίσθηση ότι δεν θα προσγειωθούμε, ότι θα πέσουμε.

Πήγα να ζητήσω βοήθεια, να πάρω θάρρος, αλλά όταν είδα ότι δίπλα μου υπήρχε τρόμος, πήρα δύναμη από εμένα και έδωσα δύναμη εκεί που το είχαν ανάγκη. Δεν μου το είχα ούτε για αστείο. Πολλοί από εμάς κοιταχτήκαμε με έκπληξη ότι ζούμε. Πρώτη φορά έκανα την προσευχή μου κι ένιωσα ότι δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο από το να μείνω ψύχραιμη και να χρησιμοποιήσω τη δύναμη που έχω».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top