«Υπό έλεγχο η φωτιά στη Λούτσα»

Αυτή τη στιγμή είναι οριοθετημένη σύμφωνα με την Πυροσβεστική

Δείτε εικόνες από τη φωτιά στη Λούτσα - Βίντεο από μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Φωτιά ξέσπασε στις 12.20 στη Λούτσα από το τέρμα της οδού Μακεδονομάχων ωστόσο βρίσκεται πλέον υπό έλεγχο. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες της Πυροσβεστικής η φωτιά είναι πλέον οριοθετημένη.

Το star.gr επικοινώνησε με τον δήμαρχο Σπάτων - Αρτέμιδος, Δημήτρη Μάρκου ο οποίος τόνισε πως «αυτή τη στιγμή δεν απειλούνται σπίτια και η φωτιά είναι υπό έλεγχο.» Ο δήμαρχος ανέφερε πως κάηκαν δέντρα στις αυλές των σπιτιών.

Επιπλέον εξήγησε πως «η φωτιά εμφανίστηκε στο λόφο του Αγίου Ιωάννου στην Αρτέμιδα, αρχικά κοντά σε σπίτια σε κατοικημένη περιοχή. Έκαψε κάποια δέντρα σε αυλές, αλλά δεν έκαψε σπίτια. Ο κίνδυνος για τα σπίτια πέρασε και μετά εμφανίστηκε, μάλλον δεύτερη εστία, στην κορυφή του λόφου. Εκεί δεν ήταν δυνατό να επιχειρήσουν τα επίγεια μέσα και είχαμε την επέμβαση των εναέριων μέσων.»

«Βοήθησαν οι καιρικές συνθήκες, είχαμε κοντά και τη θάλασσα για ανεφοδιασμό των εναέριων μέσων και αυτή τη στιγμή δεν απειλούνται σπίτια. Έχουμε ξαναδεί φωτιές στο σημείο άλλες δύο φορές. Μια το 1995 και μια πριν από περίπου τρία χρόνια, η οποία προκλήθηκε από τροχό. Αυτή η φωτιά τώρα ξέσπασε σε σημεία που δεν υπήρχε σπίτι ή εργασίες, άρα πολύ πιθανόν να προκλήθηκε από εμπρησμό. Ειδικά όταν οι εστίες είναι περισσότερες από μία (είναι πιθανό)» συμπλήρωσε ο δήμαρχος.

Στο σημείο είχαν βρεθεί 16 οχήματα, με 42 πυροσβέστες, με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδίοικησης, ένα ελικόπτερο και δύο canadair.

Ο δημοσιογράφος Μίλτος Σακελλάρης ανήρτησε φωτογραφία και βίντεο από τη φωτιά στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top