Ρόδος: 8χρονη έστελνε γυμνές φωτογραφίες της σε άγνωστο στο Instagram

Έντρομοι οι γονείς της κατήγγειλαν το περιστατικό

Αίσθηση προκαλεί μια νέα υπόθεση παιδικής πορνογραφίας με θύμα ένα 8χρονο κοριτσάκι στη Ρόδο. Στο tablet του παιδιού βρέθηκαν γυμνές φωτογραφίες του που είχε στείλει σε άγνωστο πρόσωπο στο Instagram. Οι γονείς του παιδιού έντρομοι έχουν προβεί ήδη σε καταγγελία ενώπιον των αστυνομικών του νησιού και της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει κινηθεί η διαδικασία εντοπισμού του ηλεκτρονικού ίχνους του αγνώστου που παγίδεψε το ανυποψίαστο κοριτσάκι. Οι αστυνομικοί έχουν ήδη αντίγραφα των συνομιλιών του παιδιού και των μηνυμάτων του, ενώ ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί η ηλικία και η εθνικότητα του δράστη. 

Ρόδος: Πήγε να πουλήσει γυμνές φωτογραφίες της κόρης και της ανιψιάς του

Αξίζει να σημειωθεί ότι από ανάλογη έρευνα είχε αποκαλυφθεί πρόσφατα το αρρωστημένο σχέδιο ενός 29χρονου που δρούσε επίσης μέσω Instagram. Είχε δύο προφίλ με γυναικείο όνομα και εμφανιζόταν ως μάνατζερ μοντέλων, δίνοντας αμοιβή 300 ευρώ για υποτιθέμενη δουλειά. Τα ανυποψίαστα κορίτσια έστελναν μηνύματα, βίντεο και φωτογραφίες τους για το υποτιθέμενο κάστινγκ, με απώτερο σκοπό τη συνάντησή τους από κοντά.

Ρέθυμνο: Βίασε 13χρονη και απειλούσε πως θα στείλει γυμνές φωτογραφίες της

Ο πρώην διευθυντής της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος και Πρόεδρος του CSI institute Μανώλης Σφακιανάκης είπε πως υπάρχουν αυτή τη στιγμή 5 με 6 παρόμοιες υποθέσεις στη χώρα: «Όταν ο γονιός αφήνει μόνα του τα παιδιά του μέσα σε ένα ελεύθερο διαδίκτυο, είναι σαν να το αφήνεις σε μια κακόφημη πλατεία» σχολιάζει ο ίδιος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top