Καιρός: Έρχεται ο πρώτος μίνι καύσωνας μέσα στον Μάιο

Στους 37 βαθμούς το θερμόμετρο την Παρασκευή

Υψηλές θερμοκρασίες θα σημειωθούν όλη την εβδομάδα, με τον πρώτο μίνι καύσωνα να κάνει την εμφάνισή του. Ο υδράργυρος την Παρασκευή θα σκαρφαλώσει στους 37 βαθμούς Κελσίου. Η θερμοκρασία θα αρχίσει να υποχωρεί από το Σάββατο.

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Μίνι καύσωνας αναμένεται μέσα στην εβδομάδα με τον υδράργυρο να ξεπερνά τους 30 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική ήδη από νωρίς το πρωί οι θερμοκρασίες είναι υψηλές αγγίζοντας τους 19 – 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ το μεσημέρι ο υδράργυρος θα φτάσει στους 30 – 31 βαθμούς Κελσίου. 

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με συννεφιές το απόγευμα και πιθανές πρόσκαιρες βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 27 – 28 βαθμούς Κελσίου. 

Την Παρασκευή ωστόσο ο υδράργυρος θα εκτοξευτεί στους 37 βαθμούς.

Καιρός: Πού θα βρέξει σήμερα

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός σήμερα. Τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. 

Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στη Μακεδονία, τη Θράκη καθώς και στα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά από 14 έως 30 με 33 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα από 17 έως 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.


ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα βόρεια όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, το μεσημέρι – απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα θα πυκνώσουν και στα γύρω ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις από τις μεσημβρινές ώρες σύμφωνα με την ΕΜΥ. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός όλη την εβδομάδα

Τρίτη
Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες με βελτίωση το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους στα ορεινά κυρίως της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στην υπόλοιπη χώρα μεταβλητοί ασθενείς και στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 32 με 34 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.  Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, το μεσημέρι – απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα θα πυκνώσουν και στα γύρω ορεινά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 25-05-2022

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο σε όλη τη χώρα.

ΠΕΜΠΤΗ 26-05-2022

Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως στα βόρεια.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27-05-2022 ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 28-05-2022

Γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση το Σάββατο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top