Άλμπερτ Μπουρλά: «Είμαστε κοντά στη θεραπεία του καρκίνου»

«Δεν ανησυχούμε ότι η ευλογιά των πιθήκων θα αποτελέσει κίνδυνο»

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Άλμπερτ Μπουρλά σχετικά με την καταπολέμηση του καρκίνου

Οι επιστήμονες βρίσκονται πολύ κοντά στον στόχο για τη βελτίωση των θεραπειών του καρκίνου, αποκάλυψε ο πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά από τη Θεσσαλονίκη. 

 Ο CEO της Pfizer μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ότι: «Η επιστήμη είναι ώριμη στον τομέα του καρκίνου και θα δούμε σοβαρές βελτιώσεις στα υφιστάμενα πρωτόκολλα θεραπειών στα χρόνια που έρχονται. Δεν είμαι τόσο αισιόδοξος για άλλες ασθένειες, αλλά για τον καρκίνο είμαστε κοντά στον στόχο». 

Η ελπιδοφόρα αποκάλυψη ήρθε δια στόματος του κ. Μπουρλά στο περιθώριο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο ΑΠΘ, κατά τη διάρκεια της οποίας αναγορεύτηκε ως Επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλίας Ελλάδας - Ισραήλ.

Ευλογιά των πιθήκων: Παγκόσμιος συναγερμός–Συστάσεις για νέα εμβόλια σε ΕΕ

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο κ. Μπουρλά, ερωτηθείς για το θέμα της ευλογιάς των πιθήκων. «Όλα τα ζητήματα υγείας μας απασχολούν. Και φυσικά, είχα την ευκαιρία, από τις πρώτες στιγμές που ανακοινώθηκε, να το κοιτάξω με τους συνεργάτες μου. Δεν ανησυχούμε αυτή τη στιγμή ότι κάτι τέτοιο θα αποτελέσει μεγάλο κίνδυνο», δήλωσε ο Αλ. Μπουρλά.

Ευλογιά πιθήκων: «Σύσταση ECDC για προετοιμασία προγράμματος εμβολιασμού»

Ο κ. Μπουρλά επισήμανε μάλιστα ότι ο στόχος αυτή τη στιγμή θα πρέπει να είναι η αντιμετώπιση του κορονοϊού «Αυτός είναι ο πραγματικός κίνδυνος», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.  Ο CEO της Phizer σημείωσε: «Η πανδημία έδωσε μια ευκαιρία στον άνθρωπο ν’ αποδείξει ποια είναι η δύναμη της επιστήμης. Ήταν δύσκολες στιγμές για όλο τον κόσμο, είχαμε σκοτάδι και μπορέσαμε να το ξεπεράσουμε. Ακόμη δεν είμαστε τελείως έξω από τον κίνδυνο, αλλά είμαστε σε πολύ διαφορετικό μέρος, επειδή η επιστήμη μπόρεσε να προσφέρει στον άνθρωπο αυτά που έπρεπε κι αυτά που οφείλει να προσφέρει». 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top