«Παπανικολάου»: Πέθανε σε μία καρέκλα και μετά του έκαναν τεστ για κορωνοϊό

Φλεβοθρόμβωση ή πνευμονική εμβολή η αιτία θανάτου του 43χρονου

Οι γιατροί του Παπανικολάου έκαναν τέστ για κορωνοϊό στον 43χρονο που πέθανε σε μια καρέκλα στα επείγοντα, αφού ο άνδρας είχε εκπνεύσει. Η οικογένεια καταγγέλλει τους γιατρούς για αμέλεια. Υποστηρίζουν ότι δεν τηρήθηκε κανένα πρωτόκολλο.

Σοκαρισμένη παραμένει η κοινή γνώμη από τον θάνατο του 43χρονου σε μια καρέκλα στα επείγοντα του νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, χωρίς κανείς να του δώσει την αναγκαία προσοχή. 

Θεσσαλονίκη: Πέθανε σε καρέκλα στα επείγοντα, ενώ του είχαν δώσει εξιτήριο

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Γαλεντέρη, ο οποίος έχει οριστεί ως τεχνικός σύμβουλος από την οικογένεια του άτυχου άνδρα για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου του, διερευνώνται τα ενδεχόμενα της φλεβοθρόμβωσης και της πνευμονικής εμβολής. Ωστόσο, όπως είπε ο ιατροδικαστής, αναμένεται η επαλήθευση από κάποιες ακόμα εξετάσεις, που εκκρεμούν. 

Ο 43χρονος έφτασε το βράδυ της 1ης Απριλίου στα επείγοντα του νοσοκομείου Παπανικολάου με πόνο στο πόδι. Έγινε μια περιποίηση από τους γιατρούς στα κάτω άκρα γιατί είχε κάποιες δερματικές πληγές, στην συνέχεια όμως του έδωσαν εξιτήριο, χωρίς να κάνουν διάγνωση. 

Θεσσαλονίκη: Ξεσπά η μητέρα του 43χρονου - «Το έφαγαν το παιδί μου!»

Ο άνδρας αρνήθηκε να φύγει, καθώς πονούσε, και τελικά άφησε την τελευταία του πνοή σε μια καρέκλα. Δεν του έδωσε κανείς σημασία. Το πιο τραγικό, μάλιστα, είναι ότι κατάλαβαν ότι έχει αφήσει την τελευταία του πνοή στις 11:30 το πρωί, όταν άλλαξε η βάρδια των γιατρών και των νοσηλευτών. 

Όπως αποκάλυψε, μάλιστα, ο κ. Γαλεντέρης του έκαναν τεστ για τον κορωνοϊό, αφότου πέθανε. 

«Δημιουργεί εντύπωση ότι ενώ αναφέρεται ότι δεν έχει διενεργηθεί τεστ Covid όσο ήταν εν ζωή, το τεστ το κάνανε αφού κατέληξε. Θέλω να καταλάβω ποιο ήταν το κίνητρο να κάνουν σε έναν νεκρό άνθρωπο τεστ Covid», είπε ο κ. Γαλεντέρης στον ΣΚΑΪ.

Συγκλονιστικά είναι και όσα είπε ο αδελφός του 43χρονου για τον θάνατό του. 

«Το πόρισμα του θανάτου έχει βγει ήδη από τον τεχνικό σύμβουλο της οικογένειας και την ΕΛ.ΑΣ, ωστόσο περιμένουμε και τις τοξικολογικές για να ανακοινωθούν επίσημα τα αίτια του θανάτου.

Ο άνθρωπος έσκασε! Ο δεξιός πνεύμονας ήταν σαν να “κόλλησε” σ’ ένα σημείο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αναπνεύσει ο αδελφός μου. Με μια απλή τραχειοτομή θα ζούσε τώρα. Ήταν πολύ εύκολη διαδικασία, αλλά δεν τηρήθηκε τίποτα από το αρχικό πρωτόκολλο, δηλαδή πίεση, οξυγόνο, αίμα και ακτίνα», είπε.

Η οικογένεια του άνδρα έχει καταθέσει μήνυση κατά του νοσοκομείου «Παπανικολάου» για ανθρωποκτονία από αμέλεια.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top