Ακρωτηριασμός 8χρονης: Συνελήφθη προϊστάμενος του δήμου Θεσσαλονίκης

«Τι εφιάλτη ζω», φώναζε το κοριτσάκι

Στο αστυνομικό τμήμα εμφανίστηκε αυτοβούλως ο υπεύθυνος για τη συντήρηση των παιδικών χαρών του δήμου Θεσσαλονίκης, ο οποίος και συνελήφθη μετά τον ακρωτηριασμό 8χρονης. Το παιδί υποβλήθηκε σε επέμβαση συγκόλλησης του δαχτύλου του. Οι γιατροί είναι αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας του.

Συνελήφθη από την αστυνομία ο προϊστάμενος για τη συντήρηση και την καλή λειτουργία των παιδικών χαρών του δήμου Θεσσαλονίκης, μετά τον ακρωτηριασμό ενός 8χρονου κοριτσιού. 

Ο άνδρας παρουσιάστηκε το βράδυ της Δευτέρας αυτοβούλως στο αστυνομικό τμήμα Τούμπας – Τριανδρίας και συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου. 

Θεσσαλονίκη: 8χρονη ακρωτηριάστηκε σε τσουλήθρα παιδικής χαράς

Η οικογένεια της 8χρονης είχε καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τον σοβαρό τραυματισμού του παιδιού σε παιδική χαρά στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης. 

Ο 62χρονος υπάλληλος είναι υπεύθυνος των Συντηρήσεων Δημοτικών Κτηρίων & Κοινοχρήστων Χώρων του δήμου Θεσσαλονίκης και αναμένεται σήμερα να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με το voria.gr το περιστατικό θα συζητηθεί σε σύσκεψη του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης, στο οποίο θα συμμετέχει και ο δήμαρχος της πόλης Κωνσταντίνος Ζέρβας. 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, θα ζητηθεί νέος κύκλος έκτακτων ελέγχων σε όλες τις παιδικές χαρές, εντός ολίγων ημερών ενώ θα ζητηθεί από τον ανάδοχο επίσπευση των εργασιών για αντικατάσταση και εκσυγχρονισμό των παιδικών χαρών στο πλαίσιο της υπάρχουσας διετούς σύμβασης.

Θεσσαλονίκη: Πώς έγινε το ατύχημα στην παιδική χαρά

Το σοκαριστικό ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Πρωτομαγιάς σε παιδική χαρά στη Νέα Παραλία, στο ύψος της οδού Καλλιδοπούλου.

Το κοριτσάκι βρισκόταν στην τσουλήθρα και όταν άρχισε να τσουλάει το χέρι του μάγκωσε με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί ένα του δάχτυλο. Ευτυχώς στο σημείο βρισκόταν ένας στρατιωτικός γιατρός, που έσπευσε να βάλει το κομμάτι του δαχτύλου σε πάγο και να απολυμάνει το χέρι του παιδιού για να μη μολυνθεί. 

«Μαμά τι εφιάλτη ζω», φώναζε το κοριτσάκι, ενώ αμέσως έφτασε ασθενοφόρο που το μετέφερε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Εκεί υποβλήθηκε σε επέμβαση συγκόλλησης, η οποία ήταν επιτυχής. 

«Το παιδί κοιμάται συχνά, πονάει, και νιώθει ανασφάλεια επειδή δεν μπορεί να κουνήσει το δάχτυλό της. Οι γιατροί είναι αισιόδοξοι. Είχε ξαναπαίξει το παιδί στην ίδια τσουλήθρα. Την ίδια μέρα είχαν εντοπιστεί κάποια προβλήματα στην τσουλήθρα από άλλους γονείς», είπε ο πατέρας της 8χρονης, Δημήτρης Χατζηαθανασίου, μιλώντας στο MEGA.

Όσον αφορά στην εξέλιξη της υγείας του παιδιού οι γιατροί είναι αισιόδοξοι.

«Ήταν μια ευτυχής συγκυρία το ότι το ατύχημα έγινε μέσα στη Θεσσαλονίκη και που στο σημείο υπήρχε γιατρός. Αν είχε περάσει πολύ ώρα, δε θα είχαμε το αποτέλεσμα που μπορούμε τώρα να έχουμε. Η μικρή ήρθε πολύ γρήγορα. Το νοσοκομείο λειτούργησε συντονισμένα. Όταν υπάρχει ένα παιδί, σταματάμε τα πάντα και προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο. Στα παιδιά υπάρχει πάντα πολύ ευνοϊκότερη έκβαση στους ακρωτηριασμούς, γιατί υπάρχει αναγέννηση των ιστών και των νεύρων. Αισιοδοξούμε ότι το παιδί θα έχει μια πολύ καλή κινητικότητα του δαχτύλου, αλλά και αισθητικά η κατάσταση θα είναι πολύ καλή», δήλωσε στο MEGA ο πλαστικός χειρουργός, Αντώνης Αντωνίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης είχε ειδοποιηθεί για την επικινδυνότητα της συγκεκριμένης τσουλήθρας από τις 19 Απριλίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top