Πάσχα: Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων

Με αεροπλάνα και βαπόρια σπεύδουν οι Αθηναίοι για Πάσχα στο χωριό

Αυξημένη είναι η κίνηση που παρατηρείται στα λιμάνια και στις εθνικές οδούς ενόψει της εξόδου του Πάσχα. Τα καράβια και τα τρένα φεύγουν με πληρότητα 100%. Η κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί τη Μ. Πέμπτη.

Αυξημένη είναι η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας και στους κεντρικούς οδικούς άξονες της χώρας, καθώς κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα. 

Είναι το πρώτο Πάσχα μετά από δύο χρόνια αυστηρών περιοριστικών μέτρων, λόγω της πανδημίας που θα μπορέσουμε να γιορτάσουμε με ελευθερία στο… χωριό. 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι πληρότητες σε δημοφιλείς προορισμούς αγγίζουν το 90%.

Πάσχα: Αυξημένη η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά

Αυξημένη είναι από το πρωί η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά από όπου αναχωρούν τα περισσότερα πλοία γεμάτα. 

Σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη (20/4) από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 14 δρομολόγια πλοίων, 13 από τη Ραφήνα και 7 από το Λαύριο.

Χθες, Μεγάλη Τρίτη 19 Απριλίου, από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 16 απόπλοι πλοίων, ενώ αναχώρησαν 10.927 επιβάτες, 2.263 ΙΧ οχήματα, 660 φορτηγά και 329 δίκυκλα.

Για τον Αργοσαρωνικό πραγματοποιήθηκαν 22 απόπλοι πλοίων, ενώ έφυγαν για διάφορα νησιά του Αργοσαρωνικού 1.841 επιβάτες, 422 ΙΧ οχήματα, 45 φορτηγά και 52 δίκυκλα.

Από το λιμάνι της Ραφήνας πραγματοποιήθηκαν 8 απόπλοι, ενώ αναχώρησαν 2.365 επιβάτες, 715 ΙΧ οχήματα, 91 φορτηγά και 43 δίκυκλα.

Από το Λαύριο πραγματοποιήθηκαν 5 απόπλοι πλοίων, ενώ αναχώρησαν 517 επιβάτες, 212 ΙΧ οχήματα, 33 φορτηγά και 8 δίκυκλα.

Σημειώνεται ότι τα πλοία πλέον φεύγουν με πληρότητα 100%, ενώ οι τιμές των εισιτηρίων έχουν αυξηθεί, εξαιτίας της αύξησης της τιμής των καυσίμων.

Οι επιβάτες θα πρέπει να έχουμε τα πιστοποιητικά νόσησης και εμβολιασμού, PCR ή rapid όπου απαιτείται και self test 24 ωρών για τους ανήλικους».

Πάσχα: Γεμίζουν και τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ

Αυξημένη είναι εν όψει του Πάσχα και η κίνηση στα υπεραστικά λεωφορεία. 

«Έως και 50% πάνω είναι σε σχέση με τις καθημερινές η επιβατική κίνηση, ενώ σε σχέση με την περίοδο της Μ. Εβδομάδας, προσεγγίζει τα επίπεδα προ πανδημίας», είπε στο star.gr o πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών και πρόεδρος του κεντρικού σταθμού Κηφισού, Σοφοκλής Φάτσιος.

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Στο 100% η πληρότητα στα τρένα

Παράλληλα, με πληρότητες που αγγίζουν το 100% αναχωρούν τα τρένα τη Μ. Εβδομάδα στον σιδηροδρομικό άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη - Αθήνα, σύμφωνα με πληροφορίες του star.gr. 

Από τη Μ. Πέμπτη αναμένεται οι συρμοί να ταξιδεύουν ενισχυμένοι με επιπλέον βαγόνια, λόγω της αυξημένης επιβατικής ζήτησης.  

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια το Μ. Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα.

Πάσχα: Ίδια εικόνα και στις Εθνικές Οδούς

Στις Εθνικές Οδούς η κίνηση είναι επίσης αυξημένη. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ολυμπίας Οδού την περασμένη Παρασκευή στα διόδια της Ελευσίνας παρατηρήθηκε αύξηση 9%, χωρίς αντίστοιχη επιστροφή την Κυριακή, σε σχέση με το 2019. 

Κορύφωση αναμένεται αύριο Μεγάλη Πέμπτη (21/4) από τα εθνικά δίκτυα, η οποία θα συνεχιστεί και τη Μεγάλη Παρασκευή (22/4).
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top