Ένας νεκρός από τη φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου

Η πυρκαγιά ξέσπασε όταν ασθενής άναψε τσιγάρο στην κλινική Covid

Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγο στο Νοσοκομείο Παπανικολάου, σημαίνοντας συναγερμό στην Πυροσβεστική. Δυστυχώς, πριν από λίγο εντοπίστηκε ένας νεκρός ασθενής στον 2ο όροφο του κτιρίου, ο οποίος έχει απανθρακωθεί. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως από αυτόν τον ασθενή ξεκίνησε η φωτιά. Δύο είναι τα πιθανά σενάρια: είτε άναψε τσιγάρο, είτε εξερράγη το κινητό του, με αποτέλεσμα να λαμπαδιάσουν τα πάντα στο δωμάτιο. 

Φωτιά στο Νοσοκομείο Παπανικολάου - Υπάρχουν εγκλωβισμένο

Σύμφωνα με πληροφορίες από το νοσοκομείο, δύο ασθενείς με Covid τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ενώ οι υπόλοιποι νοσηλευόμενοι απομακρύνθηκαν από την κλινική Covid και μεταφέρθηκαν σε άλλες πτέρυγες του νοσοκομείου. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία αναφέρει ότι η φωτιά έχει περιοριστεί. Στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς μετέχουν 11 οχήματα της Πυροσβεστικής και 30 πυροσβέστες.

Φωτογραφία μέσα από το νοσοκομείο Παπανικολάου/ Πηγή: thestival.gr

Φωτογραφία μέσα από το νοσοκομείο Παπανικολάου/ Πηγή: thestival.gr

Πριν από λίγο ανακοινώθηκε πως ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα  και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου μεταβαίνουν εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη. 

Εγκλωβίστηκαν ασθενείς και νοσηλευτικό προσωπικό - Πολύ πυκνοί καπνοί στο σημείο 

Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 9 το πρωί στην Β' Πνευμονολογική Κλινική του Νοσοκομείου και συγκεκριμένα στην πτέρυγα covid στον 2ο όροφο, όπου υπάρχουν τουλάχιστον 20 ασθενείς που νοσούν βαριά με κορωνοϊό. Συνολικά στο κτίριο υπήρχαν 53 ασθενείς. Σύμφωνα με τον Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου, κ. Χλώρος, ξεκίνησε από το δωμάτιο ενός ασθενή, ο οποίος πιθανότατα είναι και ο εκείνος που βρέθηκε απανθρακωμένος. 

«Οι καπνοί είναι πάρα πολύ πυκνοί και αυτήν τη στιγμή», σημείωσε ο κ. Χλώρος. 

Ισχυρή δύναμη έσπευσε στο σημείο για να ξεκινήσει η επιχείρηση κατάσβεσης, ενώ έγινε εκκένωση 35 εγκλωβισμένων ατόμων από το κτίριο, ασθενών και νοσηλευτικού προσωπικού. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top