Φωτιά στο Νοσοκομείο Παπανικολάου - Υπάρχουν εγκλωβισμένοι

Ξεκίνησε από την πτέρυγα covid της Πνευμονολογικής Κλινικής

Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγο στην Β' Πνευμονολική Κλινική του νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως η πυρκαγιά ξεκίνησε από την πτέρυγα covid. 

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν σπεύσει στο σημείο για να ξεκινήσει η κατάσβεση. Συγκεκριμένα επιχειρούν 11 οχήματα και 30 πυροσβέστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, υπάρχουν εγκλωβισμένοι ασθενείς και νοσηλευτές στον πρώτο όροφο. Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η εκκένωση του χώρου. Πυκνοί καπνοί βγαίνουν αυτή τη στιγμή από χώρο όπου νοσηλεύονται ασθενείς με κορωνοϊό και βαριές πνευμονολογικές παθήσεις. 

Τμήμα Χημικών της ΕΜΑΚ ήδη κατευθύνεται προς το νοσοκομείο. Ο Διευθυντής του Πνευμονολικού Τμήματος νοσοκομείου Παπανικολάου, Δ. Φλώρος, μιλώντας στο ΑΝΤ1 είπε πως η κατάσταση που επικρατεί είναι πολύ σοβαρή, ενώ είπε πως και ο ίδιος είναι εγκλωβισμένος. 

«Λίγο πριν τις 9 ξέσπασε η φωτιά. Η κλινική νοσηλεύει περισσότερους από 20 ασθενείς, οι οποίοι είναι βαριά άρρωστοι με κορωνοϊό και παίρνουν οξυγόνο όλοι. Η φωτιά ξέσπασε στον θάλαμο νούμερο 6 όπου έμενε ένας άνθρωπος μόνος του. Δεν ξέρουμε τι ακριβώς έγινε, αν την έβαλε μόνος του και για ποιον λόγο. Ειδοποιήθηκε γρήγορα η πυροσβεστική και έχει ξεκινήσει η εκκένωση. Είμαστε εγκλωβισμένοι και όλοι εμείς (σ.σ. το νοσηλευτικό προσωπικό)».  

Για το ενδεχόμενο έκρηξης, ο Δ/ντης της Κλινικής είπε πως αυτό δεν είναι εύκολο να συμβεί. «Ωστόσο, η φωτιά μπορεί να τροφοδοτηθεί περισσότερο από τις μπουκάλες οξυγόνου που υπάρχουν». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top