Καιρός: Συνεχίζονται οι λασποβροχές -Πού θα δείξει το θερμόμετρο 27 βαθμούς

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Η πρόγνωση του καιρού από το Star για την Τρίτη 5 Απριλίου

Συννεφιασμένος θα είναι ο καιρός σήμερα, Τρίτη 5 Απριλίου, με τα επίπεδα αφρικανικής σκόνης να είναι αυξημένα στην ατμόσφαιρα. 

Πιο συγκεκριμένα, η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε ολόκληρη τη χώρα ωστόσο αναμένονται πυκνές νεφώσεις στα κεντρικά και τα βόρεια, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης θα είναι αυξημένες στη Νότια Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ

Στην Αττική, αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Από αργά το απόγευμα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες. Σταδιακή βελτίωση από αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη, αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες, με σταδιακή βελτίωση από αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Νησιά Ιονίου, Ήπειρο, Δυτική Στερεά και Δυτική Πελοπόννησο, αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνές με πιθανότητα σποραδικών βροχών στα κεντρικά και τα βόρεια κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. Από αργά το απόγευμα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βόρειους βορειοδυτικούς με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά και Ανατολική Πελοπόννησο, αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνές με πιθανότητα σποραδικών βροχών στα κεντρικά και τα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Από αργά το απόγευμα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια έως 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 22 και στα βόρεια έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη, αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση, στρεφόμενοι το βράδυ σε βόρειους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 και στην Κρήτη έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Σε Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα, αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές μέχρι αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 στρεφόμενοι σταδιακά από το απόγευμα σε βόρειους. Στα Δωδεκάνησα νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι τη νύχτα σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 και στα βόρεια έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια, αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές, με πιθανότητα τοπικών βροχών στα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Από αργά το απόγευμα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top