Πάτρα: Βρέθηκε σακουλάκι με μαλλιά της Τζωρτζίνας από την πρώτη ανακοπή

Μπορεί να δώσει απαντήσεις για το πώς έγινε το πρώτο επεισόδιο

Απαντήσεις αναμένονται να δώσουν οι τρίχες της μικρής Τζωρτζίνας που βρέθηκαν στο σπίτι της οικογένειας - Πηγή/βίντεο: Αλήθειες με τη Ζήνα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών από την Πάτρα. Ο θάνατος της Τζωρτζίνας, του παιδιού που έφυγε τελευταίο από τη ζωή, θεωρείται επίσημα δολοφονία, με τη μητέρα της να κατηγορείται ότι της χορήγησε τεράστια ποσότητα κεταμίνης.

Πάτρα: «Ουσίες που σκοτώνουν» αναζητούσε η Ρούλα στο ίντερνετ

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από τα ιατροδικαστικά ευρήματα, δεν αποκλείεται η 33χρονη να προσπάθησε να σκοτώσει τη μικρή τουλάχιστον εννέα φορές, όσα δηλαδή και τα επεισόδια που είχε εμφανίσει η 9χρονη και που οι ιατροί προσπαθούσαν να βρουν από τι προκαλούνταν.

Ευθύνες στους γιατρούς ρίχνει η Ρούλα: Εσείς δώσατε κεταμίνη στη Τζωρτζίνα

Απαντήσεις αναμένεται να δώσουν τα ευρήματα που έχουν στα χέρια τους οι αρμόδιοι, μετά την έρευνα που έγινε στο σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη. Οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν:

  • όλα τα φάρμακα που έπαιρνε το παιδί 
  • ένα κουτί με χάπια που έπαιρνε η Ρούλα Πισπιρίγκου (άφησαν μόνο τα παυσίπονα)
  • ό,τι υπήρχε σε σπρέι για τη μύτη
  • έναν ηλεκτρικό υπολογιστή
  • μια smart τηλεόραση
  • κονσόλα ηλεκτρονικού παιχνιδιού
  • παιδικές ζωγραφιές
  • έγγραφα
  • βιβλιάρια υγείας
  • αστυνομικά βιβλία που διάβαζε η μητέρα (μεταξύ των οποίων του Πάνου Σόμπολου και της Αγγελικής Νικολούλη)

Εκτός, όμως, από αυτή τη λίστα, οι αστυνομικοί πήραν ένα σακουλάκι με τρίχες της μικρής Τζωρτζίνας, αλλά και τρίχες του παιδιού πάνω από το καρότσι του.

«'Εφυγαν τα παιδιά κι αυτός δε γύρισε» - Η χαρτορίχτρα «καίει» τη Ρούλα

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Ρούλας Κουσκουρή στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», στο σακουλάκι εμπεριέχονται τα μαλλάκια του παιδιού, τα οποία έδωσαν οι γιατροί στους γονείς μετά την πρώτη ανακοπή της στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο. Τότε, οι γιατροί είχαν ξυρίσει το κεφαλάκι του παιδιού, προκειμένου να μπουν τα απαραίτητα όργανα στο κεφαλάκι του.

Πάτρα - οι γονείς των τριών παιδιών και η Τζωρτζίνα

Όσον αφορά τις τρίχες στο καροτσάκι, οι γιατροί τις συνέλεξαν καθώς πρόκειται για γενετικό υλικό που αφορά την περίοδο που το παιδί έμενε σπίτι την περίοδο αφού βγήκε από το νοσοκομείο μέχρι την επόμενη φορά που εισήχθη ξανά.

Το γενετικό αυτό υλικό αναμένεται να μελετηθεί διεξοδικά, αφού μπορεί να δώσει απαντήσεις για το τι ενδέχεται να συνέβη στο παιδί τις συγκεκριμένες περιόδους.

Πάτρα: Σημειώματα και παιχνίδια στον τάφο των τριών παιδιών

Πάτρα: «Οι τρίχες από το κεφάλι της Τζωρτζίνας μπορεί να είναι ένα αξιόπιστο δείγμα»

Για τις τρίχες του παιδιού και κατά πόσο μπορούν να δείξουν εάν στο παιδί χορηγήθηκαν κάποιες ουσίες το προηγούμενο διάστημα, μίλησε στην εκπομπή ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων.

«Κάθε εκατοστό της τρίχας ενός ατόμου σημαίνει ότι μπορούμε να δούμε το τοξικολογικό προφίλ για κάθε μήνα, δεδομένου του ότι η τρίχα μεγαλώνει συγκεκριμένα εκατοστά ανά μήνα. Εφόσον αποτελεί δείγμα από ξυρισμένο σημείο της κεφαλής, μπορεί να είναι ένα αξιόπιστο δείγμα. Εκεί πρέπει να είμαστε προσεχτικοί, ώστε να μην υπάρχουν επιμολύνσεις. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να εξεταστεί, προκειμένου να μην πέσουμε σε λάθη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λέων.

Τι είπε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων για τις τρίχες της Τζωρτζίνας που βρέθηκαν στο σπίτι της οικογένειας.

Πάτρα: «Ουδέποτε χορηγήθηκε κεταμίνη στην Τζωρτζίνα», λέει το νοσοκομείο Παίδων

Το Παίδων διαψεύδει τους ισχυρισμούς της Ρούλας Πισπιρίγκου περί χορήγησης της κεταμίνης στην Τζωρτζίνα μέσα στο νοσοκομείο.

Με επίσημη δήλωσή του, ο διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων, Εμμανουήλ Παπασάββας, ξεκαθάρισε πως ουδέποτε το ιατρικό ή νοσηλευτικό προσωπικό χορήγησε κεταμίνη στην άτυχη Τζωρτζίνα, για τον θάνατο της οποίας κατηγορείται η 33χρονη μητέρα της.

Μάλιστα, ο κ. Παπασάββας ξεκαθάρισε πως η κεταμίνη δεν χορηγήθηκε στο άτυχο κορίτσι «ούτε αυτούσια, ούτε ως συστατικό άλλου φαρμακευτικού σκευάσματος» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top