Κατερινόπουλος στο Star: «Θα ομολογήσει πού βρήκε την κεταμίνη»

Πώς οι Αρχές ξετύλιξαν το κουβάρι για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Όσα είπε ο Θανάσης Κατερινόπουλος για τη σύλληψη της Ρούλας και την ουσία κεταμίνη. Πώς το τμήμα Ανθρωποκτονιών έφτασε στη λύση του γρίφου με τον θάνατο της Τζωρτζίνας - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Ο κύβος ερρίφθη. Η μητέρα των τριών παιδιών από την Πάτρα συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης με την κατηγορία ότι σκότωσε την πρωτότοκη κόρη της, την 9χρονη Τζωρτζίνα. Η Ρούλα βρίσκεται στη ΓΑΔΑ και σε βάρος της έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.  

Αποκάλυψη Star: Τα πρώτα λόγια της Ρούλας όταν είδε τους αστυνομικούς

 

Η υπόθεση έκλεισε σήμερα το πρωί, όταν το Τμήμα Ανθρωποκτονιών είχε στα χέρια του εκείνο το στοιχείο που «έδενε» την υπόθεση. Οι τοξικολογικές εξετάσεις του παιδιού ήταν το «κλειδί», όπως αποδείχθηκε, για τη λύση του μυστήριου γρίφου του θανάτου του. Στον οργανισμό του βρέθηκε σε μεγάλη ποσότητα η δηλητηριώδης ουσία κεταμίνη, που σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star η Μάρα Ζαχαρέα, εντοπίστηκε σε ποσοστό 6 mg ανά λίτρο αίματος. 

Πάτρα: Οργισμένο πλήθος έξω από το σπίτι της Ρούλας - «Δολοφόνοι», φωνάζουν

Η ουσία αυτή προκάλεσε το ενδιαφέρον των ειδικών, καθώς, σύμφωνα με τους γιατρούς του κοριτσιού, οι γιατροί της στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», όπου νοσηλεύτηκε πριν καταλήξει, ουδέποτε της χορήγησαν αυτή την ουσία. Ο μοναδικός άνθρωπος που βρισκόταν δίπλα στο παιδί 24 ώρες το εικοσιτετράωρο και θα μπορούσε να της το έχει χορηγήσει, δεν ήταν άλλος από την ίδια τη μητέρα του, σύμφωνα με τις Αρχές.

Πάτρα: Η πρώτη αντίδραση του Μάνου για τη σύλληψη της Ρούλας

Πέραν, όμως, της ουσίας που ανιχνεύθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας, το Τμήμα των Ανθρωποκτονιών φέρεται να έχει και άλλα επαρκή στοιχεία που «δένουν» την υπόθεση, όπως ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star η Τασούλα Παπανικολάου.

Τις επόμενες ώρες, η Ρούλα, μετά τη ΓΑΔΑ, θα οδηγηθεί στην Ανακρίτρια, όπου θα πρέπει να εξηγήσει πώς βρέθηκε αυτή η ουσία στο παιδί της, γιατί του την έδωσε και πώς. 

Κατερινόπουλος στο Star: «Η Ρούλα θα ομολογήσει πού βρήκε την κεταμίνη»

Την εκτίμηση ότι η μητέρα των τριών παιδιών θα ομολογήσει μετά από 10 ώρες ανάκρισης, εξέφρασε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο έμπειρος ταξίαρχος εν αποστρατεία, Θανάσης Κατερινόπουλος:

Το πιο πιθανό είναι να αρνηθεί. Αλλά από ό, τι μπορώ έτσι να εκτιμήσω, αν αυτή εξεταστεί 8-10 ώρες, θα ομολογήσει το πού βρήκε την κεταμίνη. Κοντός ψαλμός αλληλούια.

Πάτρα - ο Θανάσης Κατερινόπουλος στο Star

«Τώρα είναι η αρχή του τέλους αυτού του δράματος. Αυτά τα οποία έγιναν, έγιναν μόνο από αυτήν; Ποιοι της χορήγησαν αυτή την κεταμίνη; Βέβαια πριν κάποιες δεκαετίες αυτή η ουσία κυκλοφορούσε ακόμα – ακόμα και στα κτηνιατρικά φάρμακα γιατί πάρα πολλοί κτηνοτρόφοι εφοδιάζονταν κεταμίνες για να θανατώσουν ζώα που ήταν γηρασμένα. Δεν ξέρω αν ακόμα έχουν. Και μην ξεχνάτε ότι και οι παλιοί χρήστες ναρκωτικών όταν είχαν έλλειψη, κάναν χρήση τέτοιας ουσίας σε μικρές δόσεις όμως. Είναι μία ναρκωτική ουσία η οποία γίνεται τοξική με την υπερδοσολογία, όπως έγινε εδώ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κατερινόπουλος.

Πάτρα: «Η Τζωρτζίνα είχε βασανιστικό θάνατο, υπέφερε», λέει ο ιατροδικαστής Λέων

Με θανατηφόρο πρόθεση χορηγήθηκε η κεταμίνη στην 9χρονη Τζωρτζίνα, ανέφερε το απόγευμα μιλώντας στην Ερτ πρόεδρος των ιατροδικαστών, Γρηγόρης Λέων.

«Το εάν η ίδια η ουσία οδήγησε στο θάνατο ή υπήρξε συνδυασμός άλλων πράξεων θα φανεί από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, που θα δείξουν και τα επίπεδα στα οποία χορηγήθηκε η ουσία. Αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια», υπογράμμισε. «Από τη στιγμή που αυτό επιβεβαιώθηκε και ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία σε βάρος της μητέρας, ανάλογη ήταν η αίσθησή μας και για τα άλλα δύο παιδιά και τώρα αυτό το σενάριο γίνεται βεβαιότητα», τόνισε.

Αναφερόμενος στις συνθήκες θανάτου του παιδιού, ο ιατροδικαστής είπε λίγο αργότερα στον Ant1 πως η Τζωρτζίνα είχε «βασανιστικό τέλος» και ότι «υπέφερε αρκετά».

Βασανιστικός ήταν ο θάνατος της Τζωρτζίνας, όπως ανέφερε ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων - Βίντεο Ant1

Πάτρα: Η μητέρα προσπάθησε εννέα φορές να δολοφονήσει την Τζωρτζίνα

Όπως αναφέρουν ιατρικές πηγές, όταν χορηγείται σε κάποιον οργανισμό η κεταμίνη μπορεί να προκαλέσει σπασμούς.

Η Τζωρτζίνα, σύμφωνα με το ιατρικό ιστορικό της, είχε εννέα αντίστοιχα επεισόδια που ενδεχομένως οφείλονταν σε χορήγηση κεταμίνης. Συνεπώς, είναι πιθανό να έγιναν εννέα απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος της, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top