Μαθητής πήγε στο σχολείο με αεροβόλο - «Τον απείλησαν ότι θα τον σκοτώσουν»

Ο ανήλικος δεχόταν bullying από μεγαλύτερους συμμαθητές του

Μαθητής της Α' Γυμνασίου στον Γέρακα εντοπίστηκε να έχει μαζί του στο σχολείο αεροβόλο όπλο, το οποίο φέρεται να πήρε κρυφά από τον αδερφό του. Σύμφωνα με καταγγελίες, το παιδί είχε πέσει θύμα bullying από μεγαλύτερους συμμαθητές του. 

Την είδηση έκανε γνωστή η ΕΡΤ. Το παιδί φέρεται να είχε το αεροβόλο μαζί του ακόμα και στα σχολικά διαλείμματα, ενώ προκλήθηκε μεγάλη ανησυχία στην οικογένεια του μαθητή όταν πληροφορήθηκε το γεγονός. Για το περιστατικό ενημερώθηκε η αστυνομία, η οποία διεξήγαγε έρευνα και εντόπισε το αεροβόλο. 

Σχολικός εκφοβισμός: Τι είναι, πώς εκδηλώνεται και πώς αντιμετωπίζεται

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 13χρονος έφερε μαζί του το αεροβόλο, καθώς φοβόταν τους μεγαλύτερους μαθητές. Οι γονείς του είχαν ενημερώσει το σχολείο για τα περιστατικά βίας που δεχόταν το παιδί τους, ωστόσο σύμφωνα με τους ίδιους, δεν είχε γίνει κάτι για την επίλυση του προβλήματος. 

Ο σύλλογος διδασκόντων πρόκειται να συνεδριάσει και προσανατολίζεται στην απομάκρυνση του παιδιού από το σχολείο. Όπως ανέφεραν άλλοι γονείς, πρόκειται για ένα συνεσταλμένο παιδί που δεν έχει δώσει αφορμές.

Για την υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία και μετά από εντολή εισαγγελέα ο 13χρονος μαθητής αφέθηκε ελεύθερος.

«Του έκαναν bullying 6 μήνες»

Την ίδια στιγμή, ο αδερφός του μαθητή υποστηρίζει ότι πρόκειται για ένα παιχνίδι με πλαστικές μπίλιες. Μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε ότι το bullying που υπέστη ο αδερφός του το γνώριζαν τόσο η διευθύντρια όσο και οι καθηγητές του σχολείου. 

«Από εμένα έφτασε το όπλο και μιλάμε για παχνίδι με πλαστικές μπίλιες. Δεν του το έδωσα, το πήρε, καθώς επί 6 μήνες δέχεται όχι απλά εκφοβισμό αλλά σωματική βία από μεγαλύτερους μαθητές. Όλοι γνωρίζουν για τη δράση των παραβατικών μαθητών και η διευθύντρια και οι καθηγητές. Το παιδί δεν είχε μιλήσει. Τα κράταγε μέσα του έξι μήνες και τώρα φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Κατακρίνω την πράξη ως παράνομη αλλά για να φτάσει εκεί κάτι τον ώθησε. Τον χτύπησαν και τον απείλησαν ότι αν πει κάτι στη διευθύντρια θα τον σκοτώσουν. Το ξέρουν ότι είναι παραβατικά τα συγκεκριμένα παιδιά και δεν τους κάνουν τίποτα», είπε.

«Γνωρίζουν από τη διεύθυνση ότι τα παιδιά είναι παραβατικά και δεν κάνουν κάτι. Δεν ασχολήθηκε κανένας για να βρεθεί ποιος πουλάει κροτίδες στο σχολείο ενώ για ένα παχνίδι έβαλαν 12χρονο παιδί να δώσει δακτυλικά αποτυπώματα», ανέφερε τέλος ο αδερφός του μαθητή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top