Δίκη Τοπαλούδη: «Λύγισε» ο ιατροδικαστής- «Βιάστηκε, βασανίστηκε απάνθρωπα»

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης

Ανατριχίλα και αποτροπιασμό προκαλούν οι λεπτομέρειες για τον βιασμό και τη στυγερή δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Ανατριχίλα και αποτροπιασμό προκαλούν οι λεπτομέρειες για τον βιασμό και τη στυγερή δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη. Η δίκη, που είχε διακοπεί τις προηγούμενες εβδομάδες, συνεχίστηκε σήμερα στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας, με το δικαστήριο να αρχίζει την εξέταση των μαρτύρων κατηγορίας χωρίς την παρουσία των γονιών της αδικοχαμένης φοιτήτριας.

Ξέσπασε η μάνα της Τοπαλούδη: «Την κοροϊδία τους μέσα! Πόσο να αντέξω!»

Στο δικαστήριο εμφανίστηκε για πρώτη φορά σήμερα ο 23χρονος κατηγορούμενος με Αλβανική καταγωγή, ο οποίος στις προηγούμενες συνεδριάσεις είχε εκπροσωπηθεί από τον πρώην δικηγόρο του.

Ελένη Τοπαλούδη

Δίκη Τοπαλούδη: «Λύγισε» ο ιατροδικαστής – «Τη βίασαν, την έδειραν και την πέταξαν ζωντανή στη θάλασσα»

Πρώτος μάρτυρας κατέθεσε ενώπιον δικαστών και ενόρκων ο ιατροδικαστής που διενήργησε την νεκροψία-νεκροτομή στη σορό της άτυχης κοπέλας.

Ο Παναγιώτης Κοτρέτσος έκανε λόγο στην κατάθεση του για μια «ακραία απάνθρωπη συμπεριφορά» των δραστών και ξεκαθάρισε πως οποιαδήποτε ερωτική πράξη που έχει ως αποτέλεσμα τον θάνατο δεν μπορεί να έχει συναίνεση.

Ακόμα, επεσήμανε πως τα πολλαπλά τραύματα που έφερε η Ελένη Τοπαλούδη υποδεικνύουν βασανισμό, εξηγώντας πως αιτία θανάτου της 21χρονης φοιτήτριας ήταν ο πνιγμός, παρόλο που οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που έφερε το θύμα θα μπορούσαν να επιφέρουν τον θάνατό της.

Ελένη Τοπαλούδη δίκη

«Υπήρχαν ευρήματα πνιγμού. Τα τραύματα της κεφαλής θα μπορούσαν να είναι δυνητικά θανατηφόρα. Δεν πρόλαβαν, όμως, μεσολάβησε ο πνιγμός. Επίσης αυτά τα τραύματα της κεφαλής τα εντοπίζουμε όταν υπάρχει μειωμένη δυνατότητα αντίδρασης. Είναι πιθανό το άτομο να βρίσκονταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση», είπε ο ιατροδικαστής.

Απαντώντας στις ερωτήσεις της προέδρου του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας ο κ. Κοτρέτσος επισήμανε χαρακτηριστικά πως «τα χτυπήματα στο κεφάλι θα μπορούσαν από μόνα τους να επιφέρουν θάνατο. Ο θάνατος επήλθε όμως αργότερα».

Η συγκεκριμένη περίπτωση δείχνει μια ακραία απάνθρωπη συμπεριφορά, δεν υπήρχε ίχνος ανθρωπισμού. Να πάρεις ένα σώμα και να το πετάξεις; Δεν υπήρχε συναίνεση, οποιαδήποτε ερωτική πράξη που έχει ως αποτέλεσμα το θάνατο δεν μπορεί να έχει συναίνεση.

«Τα ευρήματα φώναζαν για εγκληματική ενέργεια. Υπήρχαν χαρακιές στο λαιμό, ήταν από αιχμηρό όργανο. Υπήρχαν και οι εκχυμώσεις στο τράχηλο που έδειχναν απόπειρα στραγγαλισμού. Έγιναν με δυο χέρια», ξεκαθάρισε.

Δίκη Τοπαλούδη: Η κατάθεση του αξιωματικού του Λιμενικού

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο αξιωματικός του λιμενικού, Θωμάς Ζώβας, ο οποίος προΐστατο των ερευνών. Αναφέρθηκε στις κάμερες ασφαλείας που «πρόδωσαν» τους κατηγορούμενους.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, ο κ. Ζώβας,  περιέγραψε πως οδηγήθηκε στην εξιχνίαση της υπόθεσης, εξετάζοντας αρχικά το υλικό της κάμερες που βρίσκονταν έξω από το σπίτι του θύματος.

Από αυτό «φάνηκε» η συνάντηση, το μοιραίο βράδυ, της Ελένης Τοπαλούδη με τους δυο κατηγορούμενους. Ο 24χρονος κατηγορούμενος περίμενε την κοπέλα έξω από το σπίτι της και μέσα στο αυτοκίνητο με το οποίο είχε φτάσει εκεί, κάθονταν ο 26χρονος Ροδίτης.

«Από τις κάμερες φαινόταν να περνούν εκείνη τη μέρα μόνο δυο αυτοκίνητα. Ένα τέτοιο αυτοκίνητο φαινόταν και στο βίντεο κάτω από το σπίτι της Ελένης και εκεί άρχισε να ξετυλίγεται η υπόθεση. Αρχικά εντοπίσαμε τον 24χρονο, στην αρχή συνεργάστηκε πολύ λίγο. Πήγαμε μαζί στο σπίτι του 26χρονου Ροδίτη, εκείνος όμως δεν ήταν εκεί. Μας είπαν ότι είναι στο ξυλουργείο του πατέρα του. Πήγα στο ξυλουργείο. Ήταν εκεί μόνο ο πατέρας, ο οποίος δεν συνεργαζόταν καθόλου και έτσι τον προσήγαγα. Η μητέρα του στην αρχή μας μιλούσε αλλά μετά διέκοψε την επικοινωνία. Στην πορεία πιέστηκε ο πατέρας και έτσι φτάσαμε στον 26χρονο. Πάντως δεν ήταν καθόλου συνεργάσιμοι», κατέθεσε μεταξύ άλλων ο αξιωματικός.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top