Κακοκαιρία Φίλιππος: Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία λόγω χιονόπτωσης

Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα την Παρασκευή 11/3

«Σαρώνει» η κακοκαιρία «Φίλιππος». Κλειστά θα παραμείνουν πολλά σχολεία στην Αττική και την Παρασκευή 11/3 - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Η κακοκαιρία «Φίλιππος» θα δείξει τα… δόντια του και τις επόμενες ώρες και στην Αττική. Για αύριο, Παρασκευή 11/3, πολλά σχολεία της περιφέρειας θα παραμείνουν κλειστά, ενώ λόγω της έντονης χιονόπτωσης στα βόρεια του νομού, πολλοί δρόμοι έχουν κλείσει και εφαρμόζονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Kακοκαιρία Φίλιππος: Κλείνει ξανά το βράδυ η Αθηνών - Λαμίας για τα φορτηγά

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ. η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται ως εξής:

  • Λ. Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ και στα δυο (2) ρεύματα κυκλοφορίας
  • Για βαρέα οχήματα άνω των 3,5 τόνων, καθώς όλων των οχημάτων τα οποία δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ελευσίνας – Θηβών, ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα, από χ/θ 5 (πρατήριο καυσίμων REVOIL [πρώην CYCLON]

κακοκαιρία Φίλιππος - κλειστοί δρόμοι

  • Για όλα τα οχήματα επί της Λ. Χασιάς, στο ύψος της Ι.Μ. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κλειστών, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. ( Από 01:40΄ ώρα της 10-03-2022)
  • Επ. Ο. Εκάλης - Νέας Μάκρης από το ύψος του «414» ΣΝΕΝ μέχρι το Πάρκο Ανατολής (από ώρα 03:20)
  • Λ. Διονύσου από το ύψος της συμβολής της με τη Λ. θησέως έως το ύψος της συμβολής της με την Επαρχιακή οδό Εκάλης - Νέας Μάκρης. (από ώρα 03:20)
  • Επί της συνέχεια της οδού Αναστάσεως (Παπάγου) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το Νεκροταφείο Παπάγου προς τον Υμηττό. (από ώρα 04:15 της 10/03/2022)

Κλειστά σχολεία και την Παρασκευή 11/3 στην Αττική, λόγω κακοκαιρίας

Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Πού θα χιονίσει την Παρασκευή 11/3

Νεφώσεις με ασθενείς βροχές, τοπικά πυκνές χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα, μέτριοι και τοπικά ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο, παγετός στα ηπειρωτικά, και θερμοκρασία σε πτώση στα νότια.

Πιο αναλυτικά:

Για την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022 αρχικά τις πρωινές ώρες προβλέπεται τοπικά χιονόνερο ή χιόνι στα παραθαλάσσια της Αν. Θεσσαλίας, της Στερεάς, των Κυκλάδων και της Κρήτης, και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα.

Μετά το μεσημέρι προβλέπεται επιδείνωση του καιρού με χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, και κυρίως πλησίον ορεινών όγκων. Οι χιονοπτώσεις κατά διαστήματα μέχρι αργά το βράδυ θα είναι πυκνές στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο.

Παγετός θα εκδηλωθεί τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά και στο εσωτερικό της Κρήτης.

χιόνια στην Αττική

Η κακοκαιρία «Φίλιππος» έφερε ξανά χιόνια στην Αττική - Eurokinissi

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί:

  • από -10 έως 8 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -10 έως 2 βαθμούς)
  • -6 έως 6 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα
  • -3 έως 10 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από -3 έως 7 βαθμούς)
  • 4 έως 11 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη
  • 2 έως 10 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου
  • 6 έως 12 βαθμούς στα Δωδεκάνησα

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και νωρίς το πρωί στον Πατραϊκό Κόλπο μέτριοι 5 μποφόρ.

κακοκαιρία Φίλιππος

Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με παροδικό χιονόνερο ή βροχή στα παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις στις υπόλοιπες περιοχές, κυρίως τις απογευματινές ώρες περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 7 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-4 Μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με παροδικές χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά τις απογευματινές ώρες περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 6 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν κυρίως από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-4 Μποφόρ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top