Στην Ιταλία η καρδιά του 2,5 ετών Γιώργου που «έσβησε» από φασόλι

Το παιδάκι είναι εγκεφαλικά νεκρό και οι γονείς θα δωρίσουν τα όργανά του

Εγκεφαλικά νεκρό 2,5 ετών αγοράκι που κατάπιε φασόλι - Βίντεο από την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζηνα» (1/3)

Η τραγική ιστορία του δυόμιση ετών Γιώργου που έμεινε εγκεφαλικά νεκρός όταν κατάπιε ένα φασόλι την περασμένη Πέμπτη προκαλεί ανατριχίλα. Οι γονείς του πήραν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανά του, προκειμένου να ζήσουν άλλοι άνθρωποι. 

Τραγωδία στο Αγρίνιο: Εγκεφαλικά νεκρό 2,5 ετών αγοράκι που κατάπιε φασόλι

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχει βρεθεί παραλήπτης για την καρδούλα του παιδιού στην Ιταλία. «Βρισκόμαστε σε αναμονή, με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων να συντονίζει τη διαδικασία για την αποδοχή των οργάνων. Εμείς είμαστε έτοιμοι, η ομάδα και τα χειρουργεία. Ο μικρός Γιώργος είναι στα μηχανήματα και έχει γίνει μια πρώτη επικοινωνία και αποδοχή για τη μεταμόσχευση της καρδιάς του στην Ιταλία, με το νοσοκομείο  Bambino Gesù», ανέφερε στο thebest.gr o Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, Ανδρέας Ηλιάδης.

Εντός της ημέρας αναμένονται νεότερα για την υπόθεση. Όπως εξήγησε ο κ. Ηλιάδης για τη μεταφορά των οργάνων του παιδιού στο εξωτερικό, οι περιπτώσεις δωρεάς οργάνων σε τέτοια μικρή ηλικία είναι σπάνιες, τόσο σε ό,τι αφορά τους δότες όσο και σε ό,τι έχει να κάνει με τους λήπτες.

Πάτρα: Πώς ο μικρός Γιώργος «χάθηκε» από ένα φασόλι

Την Τσικνοπέμπτη, το δυόμιση ετών αγοράκι κατάπιε ένα φασόλι, με αποτέλεσμα να φράξουν οι αεραγωγοί του και να υποστεί καρδιακή ανακοπή. 

Το παιδί μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Αγρινίου, όπου οι γιατροί κατάφεραν να το επαναφέρουν καρδιολογικά και να το σώσουν. Ωστόσο, από την ανακοπή προκλήθηκε πολύ σοβαρή βλάβη και μεταφέρθηκε επειγόντως στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου στην Πάτρα.

Δυστυχώς εκεί η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και το αγοράκι είναι εγκεφαλικά νεκρό.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top