Παγώνη: «Το Πάσχα θα είναι στο χωριό φέτος»

Σταδιακή μείωση νεκρών και διασωληνωμένων στη χώρα

Αισιόδοξη για τον εορτασμό του φετινού Πάσχα φάνηκε σήμερα η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, η οποία μίλησε για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα. 

Κορωνοϊός: Πλήρης η επικράτηση της μετάλλαξης Όμικρον στη χώρα

Μιλώντας στο MEGA, εκτίμησε ότι οι αριθμοί των νεκρών και των διασωληνωμένων θα μειωθούν σταδιακά, ιδιαίτερα μετά τον Μάρτιο. «Στα νοσοκομεία οι ασθενείς που νοσηλεύονται είναι μειωμένοι. Αυτό συμβαίνει επειδή η Όμικρον και οι υποπαραλλαγές της έχουν πιο απλά συμπτώματα», εξήγησε.

Παγώνη: «Το Πάσχα θα είναι στο χωριό»

Με τα κρούσματα ήδη να μειώνονται, η κ. Παγώνη υποστήριξε ότι με τα τωρινά δεδομένα, το Πάσχα θα είναι στο χωριό. «Όλοι το περιμένουν» ανέφερε χαρακτηριστικά. ωστόσο πρόσθεσε ότι η χώρα δεν έχει φτάσει στα επιθυμητά ποσοστά εμβολιασμού για να βγάλουμε τις μάσκες.

«Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και αυτές τις ημέρες, τις οποίες βέβαια ο κόσμος δε διασκέδασε. Σε φρενάρουν οι εικόνες από την Ουκρανία, δεν έχεις διάθεση για διασκέδαση», σημείωσε.

Παγώνη για τέταρτη δόση: «Ας μην τρέχουμε»

Αναφερόμενη στην τέταρτη δόση του εμβολίου, ξεκαθάρισε ότι δεν χρειάζεται να προτρέχουμε. «Για την τέταρτη δόση, ας μην τρέχουμε, ας κάνουμε την τρίτη δόση. Όταν χρειαστεί να κάνουμε τέταρτη, ή ετήσια δόση, ή οτιδήποτε, η επιτροπή θα εισηγηθεί και θα προχωρήσουμε. Η τρίτη δόση είναι η ασφάλεια για όλους μας. Όποιος έχει κάνει τρίτη δόση, δεν υπάρχουν θάνατοι, είναι ελάχιστοι. Όποιος την έχει κάνει δε θα πεθάνει», τόνισε τέλος η κ. Παγώνη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top