Πειραιάς: Συνελήφθη 40χρονος που παρίστανε τον ιδιοκτήτη ακινήτων

Αποσπούσε προκαταβολές από άτομα που ενδιαφέρονταν να νοικιάσουν

αστυνομία

Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, απογευματινές ώρες της 16-2-2022 στο Κερατσίνι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά, 40χρονος ημεδαπός, για απάτες κατ’ εξακολούθηση.

Προσοχή: Απατεώνας κυκλοφορεί με ασημί αυτοκίνητο στην Ηλιούπολη

Στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών, αναφορικά με άτομο που προσποιούνταν τον ιδιοκτήτη διαμερισμάτων και αποσπούσε προκαταβολές, από πλήθος ατόμων που ενδιαφέρονταν να ενοικιάσουν τα επίμαχα ακίνητα, ανωτέρω αστυνομικοί ταυτοποίησαν τον 40χρονο και πιστοποίησαν την εγκληματική του δράση.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 40χρονος από τον Αύγουστο του 2021, εξαπατούσε ενοικιαστές και ιδιοκτήτες διαμερισμάτων στην περιοχή του κέντρου των Αθηνών και του Πειραιά.

Ειδικότερα, μετά από αναζήτηση διαμερισμάτων προς ενοικίαση μέσω αγγελιών στο διαδίκτυο, όταν εντόπιζε το «κατάλληλο» διαμέρισμα με γνώμονα την προσέλκυση πολλών ενδιαφερομένων ενοικιαστών και την απόδοση  όσο το δυνατόν μεγαλύτερου ενοικίου, εμφανίζονταν ο ίδιος ως υποψήφιος ενοικιαστής στον ιδιοκτήτη. 

Αφού ερχόταν σε συμφωνία μαζί του για τη μίσθωση του ακινήτου και τον έπειθε ότι θα καταβάλλει την χρηματική εγγύηση σε άμεσο χρονικό διάστημα, παραλάμβανε τα κλειδιά. Στη συνέχεια, δημιουργούσε αγγελία σε ιστοσελίδα για την ενοικίαση του εν λόγω ακινήτου, υποδυόμενος τον ιδιοκτήτη. 

Μέσω τηλεφώνου κανόνιζε τα ραντεβού στο χώρο των ακινήτων και αφού συμφωνούσαν για τη μίσθωση, λάμβανε χρηματικό ποσό ως εγγύηση, εξαπατώντας τους κατ’ αυτόν τον τρόπο. Μάλιστα, για να είναι πειστικός, τους παρέδιδε και κλειδιά που δεν αντιστοιχούσαν  στις θύρες των οικιών.

Συνελήφθη «μαϊμού» λογιστής που εξαπατούσε ηλιωμένους

Από το κάθε θύμα του λάμβανε χρηματικές εγγυήσεις που κυμαίνονταν από -50- έως -600- ευρώ και το κάθε διαμέρισμα το νοίκιαζε σε έως και πέντε άτομα ταυτόχρονα.

Από την προανακριτική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί -25- περιπτώσεις απάτης με τον ίδιο τρόπο εξαπάτησης. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των -2.050- ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top