Συνελήφθη «μαϊμού» λογιστής που εξαπατούσε ηλιωμένους

Πάνω από 133.000 ευρώ η λεία του

χρήματα

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ένας 40χρονος, ο οποίος παρίστανε τον λογιστή, εξαπατώντας ηλικιωμένους. Μάλιστα τους αποσπούσε χρηματικά ποσά με το πρόσχημα επιστροφών που δήθεν είχαν τα παιδιά τους από την εφορία. 

Ο απατεώνας συνελήφθη την Τετάρτη στις Αχαρνές Αττικής, μετά από αστυνομική επιχείρηση της του Τμήματος Ασφάλειας Συντάγματος, με τη συνεργασία της ΟΠΚΕ της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της Ομάδας ΔΙΑΣ.

Σε βάρος είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, με βάση στοιχεία που προέκυψαν ύστερα από πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Συντάγματος.

Πώς δρούσε

Όπως όλα δείχνουν, η δράση του ξεκίνησε τέσσερα χρόνια πριν.  

Ο δράστης συνέλεγε πληροφορίες για τα υποψήφια θύματά του και αφού τα προσέγγιζε, προσποιούμενος τον λογιστή, τους παρουσίαζε μια ψευδή ιστορία περί «επιστροφής μεγάλου χρηματικού ποσού από την εφορία, πλην όμως η είσπραξη του προϋπέθετε την καταβολή χρηματικού ποσού από τους ίδιους για υποτιθέμενη έκδοση παραβόλων». 

Μάλιστα για να τους πείσει, έκανε ότι μιλούσε στο τηλέφωνο με συγγενικό τους πρόσωπο. Πήγαινε μαζί τους στην τράπεζα, όμως δεν έμπαινε μέσα για να αποφύγει τις κάμερες.

Μεχρι τώρα έχει διαπράξει τουλάχιστον 15 απάτες, έχοντας αποκομίσει χρηματικό ποσό άνω των 133.310 ευρώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top