Επεισόδια και χημικά σε συγκέντρωση υγειονομικών στην Πανεπιστημίου

Έκλεισε το Γενικό Λογιστήριο του κράτους

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν στα Προπύλαια το πρωί της Παρασκευής, μεταξύ υγειονομικών και αστυνομικών κατά τη διάρκεια πορείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, όταν ομάδα ατόμων ήρθαν σε σύγκρουση με τις αστυνομικές αρχές και έπεσαν δακρυγόνα.

επεισόδια Προπύλαια

επεισόδια στο Λογιστήριο του Κράτους

Ως αποτέλεσμα των επεισοδίων, έκλεισε το Γενικό Λογιστήριο του κράτους

Στη συγκέντρωση συμμετέχουν υγειονομικοί της ΠΟΕΔΗΝ, αλλά και μέλη της ΑΔΕΔΥ που διαμαρτύρονται για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

συγκέντρωση ΠΟΕΔΗΝ Προπύλαια

συγκέντρωση διαμαρτυρίας ΠΟΕΔΗΝ

συγκέντρωση ΠΟΕΔΗΝ

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια

«Την 09:00 ώρα σήμερα (Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022), μετά από κάλεσμα διαφόρων Ομοσπονδιών και Συνδικάτων, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση (1.200) περίπου ατόμων, έμπροσθεν του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους στην οδό Πανεπιστημίου.

Την 09:20 ώρα, κατά την προσπάθεια οριοθέτησης της συγκέντρωσης, για να μην παρεμποδίζεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πανεπιστημίου, ομάδα από τους συγκεντρωμένους επιτέθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις με κοντάρια, καταλαμβάνοντας το οδόστρωμα της οδού Πανεπιστημίου. Κατά τη διάρκεια της ανωτέρω επίθεσης τραυματίσθηκε ένας αστυνομικός που διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο.

Την 10.15 ώρα, ενώ αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων είχε εισέλθει στο κτίριο, άλλη ομάδα που ακολουθούσε προσπάθησε να εισέλθει βίαια εντός, επιτιθέμενη με ρίψη αντικειμένων και απωθώντας τους αστυνομικούς της Ο.Δ.Ο.Σ που βρισκόταν έμπροσθεν της εισόδου του κτιρίου.

Οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν,  με περιορισμένη χρήση των αναγκαίων μέσων, αποτρέποντας την είσοδό τους στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Την 11.00 ώρα ολοκληρώθηκε η αποχώρηση των συγκεντρωμένων.

Προανακρίσεως επελήφθη η Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής, ενώ για τα συμβάντα στην ανωτέρω συγκέντρωση, ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών».

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 
 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top