Τα μωρά των εγκύων που εμβολιάστηκαν έχουν αντισώματα έως 6 μηνών

«Παραμένει ισχυρή η σύσταση μας για τρίτη δόση» δήλωσε η Μ. Θεοδωρίδου

Στη σημερινή ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών για τον κορωνοϊό στη χώρα μας, η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού Μαρία Θεοδωρίδου μίλησε για τα νέα επιστημονικά στοιχεία που υπάρχουν για την παραλλαγή Όμικρον αλλά και την πιθανότητα χορήγησης τέταρτης δόσης. 

Μητέρα με κορωνοϊό γέννησε μέσα σε κοντέινερ

Για την τέταρτη δόση εμβολίου ανέφερε ότι μια μελέτη από το Ισραήλ, έδειξε ότι διπλασιάζει την αντίσταση στη λοίμωξη με την παραλλαγή Όμικρον και τριπλασιάζει την προστασία από εισαγωγή σε νοσοκομείο.

«Παραμένει ισχυρή η σύσταση μας για τρίτη δόση ενώ η τέταρτη αφορά τους ανασοκατεσταλμένους» ανέφερε. 

Μάλιστα, η κυρία Θεοδωρίδου έκανε ειδική αναφορά στα άτομα που πάσχουν με καρκίνο, τα οποία ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου και υπενθύμισε πρέπει να εμβολιάζονται. 

Σουηδία: Τέταρτη δόση εμβολίου για τους άνω των 80 ετών προτείνει η κυβέρνη

Τέλος, η κυρία Θεοδωρίδου παρουσίασε ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με μελέτη που έγινε με εγκύους που εμβολιάστηκαν και εγκύους που νόσησαν. Η έρευνα έδειξε πως τα βρέφη των γυναικών που είχαν εμβολιαστεί είχαν κατά 58% αντισώματα για τον κορωνοϊό σε ηλικία 6 μηνών, ενώ τα βρέφη των νοσούντων γυναικών είχαν στην ίδια ηλικία αντισώματα μόνο κατά 8%. «Ο εμβολιασμός των εγκύων προστατεύει και τις ίδιες αλλά και τα μωρά τους» τόνισε. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top