Μητέρα με κορωνοϊό γέννησε μέσα σε κοντέινερ

Οκτώ έγκυες και λεχώνες νοσηλεύονται με κορωνοϊό

Δύο μαμάδες είναι διασωληνωμένες με κορωνοϊό  ωστόσο οι γιατροί κατάφεραν να σώσουν τα μωρά που κυοφορούσαν. Κάποιες άλλες, έγκυες και λεχώνες δίνουν τον αγώνα τους σε απλές κλίνες. Μία γυναίκα από την Κοζάνη γέννησε στο κοντέινερ του κορωνοϊού. 

Η ετοιμόγεννη η Συμέλα Ορτουλίδου από την Κοζάνη βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό λίγο πριν την πιάσουν οι πόνοι. 

Η Όμικρον 2 είναι 33% πιο μεταδοτική από την αρχική μετάλλαξη

Η γυναίκα δεν μπορούσε να γεννήσει στην κλινική που είχε προγραμματίσει, αλλά ούτε και στο νοσοκομείο Κοζάνης όπου μεταφέρθηκε αρχικά γιατί δεν είχε γυναικολόγο, έτσι πήγε μόνη της στο Μποδοσάκειο στην Πτολεμαΐδα. 

« Μπήκα στο κουτί, στο box και μου λένε περιμένετε να έρθει ο γιατρός.Ο γιατρός είχε γέννα και μέχρι να βάλει την κατάλληλη στολή για να έρθει εγώ είχα ήδη γεννήσει. Δεν πρόλαβε να έρθει ο γιατρός» δήλωσε η λεχώνα. 

 

Οκτώ έγκυες και λεχώνες νοσηλεύονται με κορωνοϊό 

Συνολικά στα νοσοκομεία της χώρας νοσηλεύονται με κορωνοϊό 8 έγκυες ή λεχώνες. 

2 σε απλές κλίνες στην Κρήτη όπου γέννησαν κανονικά, πέντε στο Ιπποκράτειο στην Θεσσαλονίκη, η μία διασωληνωμένη και μία ακόμη γυναίκα στην Πάτρα. 

Στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας στην Πάτρα συνεχίζει να νοσηλεύεται η 32χρονη γυναίκα που όταν διένυε τον όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης της διαγνώστηκε με κορωνοϊό. Η κατάσταση της υγείας κρίθηκε από την πρώτη στιγμή ως ιδιαίτερα σοβαρή με συνέπεια οι γιατροί να πάρουν την απόφαση να προχωρήσουν σε καισαρική τομή. 

Δύο βρέφη από το Αγρίνιο και ένα από την Ζάκυνθο βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό και μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία Πατρών και Ιωαννίνων. Τα μωρά είναι τριών , έξι και εφτά μηνών  και σύμφωνα με τους γιατρούς  η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top