Χανιά: Στον ανακριτή οι ιδιοκτήτριες του «γηροκομείου του θανάτου»

Μέσα στην ημέρα και οι απολογίες των υπόλοιπων πέντε συλληφθέντων

Το ρεπορτάζ του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων του Star στις 11/2/22 για τις εξελίξεις της υπόθεσης 

Tην πόρτα του ανακριτή περνούν σήμερα οι επτά συλληφθέντες για το «γηροκομείο του θανάτου» στα Χανιά. Οι κατηγορούμενοι θα απολογηθούν τμηματικά, ενώ πρώτες έφτασαν στο δικαστικό μέγαρο Χανίων οι δύο ιδιοκτήτριες της δομής, γύρω στις 7 το πρωί. 

Χανιά: Σοκαριστικές εικόνες από το γηροκομείο - Λιμοκτονούσαν οι άνθρωποι

Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα ακολουθήσουν οι απολογίες των υπόλοιπων πέντε. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, θα υπάρξει και η οριστική απόφαση για την προφυλάκισή τους.

Στον ανακριτή η 67χρονη ιδιοκτήτρια και η 43χρονη κόρη της - συνδιαχειρίστρια

Στον ανακριτή η 67χρονη ιδιοκτήτρια και η 43χρονη κόρη της - συνδιαχειρίστρια/ φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ

Οι επτά συλληφθέντες και οι κατηγορίες που τους βαραίνουν

Για την υπόθεση του γηροκομείου έχουν συλληφθεί η 67χρονη ιδιοκτήτρια, η 43χρονη κόρη της και συνδιαχειρίστρια, ένας 50χρονος γενικός γιατρός-υπεύθυνος της μονάδας, ένας 70χρονος ψυχίατρος, δύο νοσηλεύτριες 44 και 47 ετών και ένας 42χρονος νοσηλευτής.

Οι επτά συλληφθέντες κατηγορούνται από κοινού για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση αλλά και για ανθρωποκτονίες τελεσθείσες εκ προθέσεως, με ενδεχόμενο δόλο και δια παραλείψεως κατά συρροή και σε απόπειρα, για συνολικά 30 θανάτους ηλικιωμένων από το 2009 έως το 2021 και οκτώ απόπειρες.

Γηροκομείο Χανίων: Τι Ισχυρίζεται Ο Δικηγόρος Των Ιδιοκτητών - Video

Στην ίδια υπόθεση εμπλέκονται άλλα 30 άτομα μεταξύ των οποίων γιατροί, συμβολαιογράφοι και δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι κατηγορούνται για πλημμελήματα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top