Μαγιορκίνης: «Αποσυμπίεση των σκληρών δεικτών και τις επόμενες εβδομάδες»

«Σε συρρίκνωση το κύμα της μετάλλαξης Όμικρον»

Σε τροχιά ύφεσης βρίσκεται η μετάλλαξη Όμικρον σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως επεσήμανε κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης

Κορωνοϊός: Κυρίαρχη πλέον η Όμικρον - Πόσα κρούσματα έχουν εντοπιστεί

Σύμφωνα με τον καθηγητή, οι νέες διαγνώσεις παγκοσμίως έχουν σημειώσει μείωση την τελευταία εβδομάδα, όμως οι ασθενείς που καταλήγουν με τη νόσο έχουν αυξηθεί.

Στην Ευρώπη, η διασπορά φαίνεται να συρρικνώνεται, παρά την αύξηση των θανάτων που έχει παρατηρηθεί. Η διασπορά της επιδημίας υποχωρεί, με μόνο 13 χώρες της Ευρώπης να δείχνουν επιδείνωση.

Στην Ελλάδα, όπως δήλωσε ο καθηγητής, την τελευταία εβδομάδα ο αριθμός των διαγνώσεων έδειξε μικρή μείωση, όπως και ο αριθμός των θανάτων. Η πίεση στο ΕΣΥ παραμένει υψηλή, ωστόσο.

Σε συρρίκνωση το κύμα της μετάλλαξης Όμικρον

Πάντως, το κύμα της Όμικρον σε παγκόσμια κλίμακα μπαίνει σε τροχιά συρρίκνωσης. η Ευρώπη βρίσκεται σε τροχιά συρρίκνωσης με εξαίρεση τη Ρωσία, που φαίνεται να πλησιάζει όμως στην κορύφωση του κύματος της Όμικρον.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον Γκίκα Μαγιορκίνη, παρατηρείται εκτεταμένη διασπορά αλλά έχουμε και κάποιες πτωτικές τάσεις. Αυτήν την στιγμή, βρισκόμαστε σε δεύτερη φάση της συρρίκνωσης, η οποία είναι πιο αργή, καθώς δεν έχει φανεί ακόμη και το αποτέλεσμα των πρόσφατων εμβολιασμών, δεν έχει προλάβει να χτιστεί το τείχος προστασίας.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, τις επόμενες εβδομάδες θα συνεχιστεί η αποσυμπίεση των σκληρών δεικτών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top