Σύνδρομο MIS-C: Βγήκε από την εντατική ο 11χρονος από τη Λέσβο

Καλή η κλινική του εικόνα - Σύντομα θα πάρει εξιτήριο

Το ρεπορτάζ του ΟΡΕΝ για την κατάσταση υγείας του 11χρονου

Βγήκε χθες από την εντατική του νοσοκομείο Παίδων ο 11χρονος, που νοσηλευόταν με επιπλοκές του κορωνοϊού.

Η κλινική του εικόνα είναι καλή και πλέον νοσηλεύεται σε απλό θάλαμο. Μπορεί σύντομα να πάρει εξιτήριο και να επιστρέψει στο σπίτι του. 

Κορωνοϊός: Από σύνδρομο MIS-C πάσχει ο 11χρονος που βρίσκεται σε ΜΕΘ

Το αγόρι εμφάνισε το σύνδρομο MIS-C, ενώ είχε μεταφερθεί στην Αθήνα από τη Μυτιλήνη όπου νοσηλευόταν με αεροδιακομιδή, πριν από τέσσερις μέρες. Ο 11χρονος είχε υποστεί πνευμονική εμβολή στο νοσοκομείο της Λέσβου, γι’ αυτό και κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στην Αθήνα. 

Τι είναι το σύνδρομο MIS-C που έχει εμφανιστεί σε πάνω από 100 παιδιά

Ο 11χρονος εμφάνισε τα συμπτώματα του συνδρόμου, τρεις ημέρες μετά το πρώτο αρνητικό τεστ κορωνοϊού. «Τα συμπτώματα εμφανίστηκαν όπως ακριβώς τα είπαν. Απλώς όχι σε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα που λένε, δύο εβδομάδες. Ήταν σε τρεις μέρες, τέσσερις. Είχε πυρετό για δύο μέρες 38-39, μετά πήγε στα δέκατα 37,5», εξήγησε ο πατέρας του 11χρονου, χθες, στην εκπομπή Live News.

Το παιδί το πέρασε ασυμπτωματικά την πρώτη φορά, τη δεύτερη όμως οδηγήθηκε μέχρι την Εντατική του «Αγία Σοφία» στην Αθήνα.

«Το καλοκαίρι εγώ εμβολιάστηκα και λέω ''κάτσε, θα πάω εγώ πρώτα να δω τι γίνεται και μετά θα πάμε, με τη σειρά''. Αλλά δεν πρόλαβα. Μετά από έναν μήνα νόσησα εγώ. Κόλλησα, μετά από έναν μήνα κολλάει ο μικρός. Κολλάει η μαμά, κολλάμε όλη η οικογένεια», δήλωσε ο πατέρας του 11χρονου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top