Απονομή 8ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ζωγραφικής για τον Νέλσον Μαντέλα

Τον διοργάνωσε το Ίδρυμα «Μαριάννα Βαρδινογιάννη»

Με μεγάλη επιτυχία, και με τη συμμετοχή δεκάδων μαθητών από σχολεία ολόκληρης της χώρας, ολοκληρώθηκε ο Πανελλαδικός Μαθητικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής που διοργάνωσε το Ίδρυμα «Μαριάννα Βαρδινογιάννη», σε συνεργασία με την Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας.

Η εμβληματική φράση του Νέλσον Μαντέλα «Αν υπάρχουν όνειρα, τότε υπάρχουν και οι δρόμοι που οδηγούν στον στόχο τους», αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης για τα έργα των μαθητών δημοτικού που συμμετείχαν στον 8ο Διαγωνισμό Ζωγραφικής.   

«Πιστεύω πολύ στη νέα γενιά! Στη δύναμη της ψυχής σας και στην ελπίδα που φέρνετε για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Είχα τη μεγάλη τιμή να λάβω από τον ΟΗΕ το Βραβείο Νέλσον Μαντέλα. Όταν έλαβα αυτό το βραβείο, ανέλαβα μαζί και μια δέσμευση: να περάσω τα μηνύματα του Νέλσον Μαντέλα στην νέα γενιά» είπε η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της Ουνέσκο, κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.  

Τον διαγωνισμό διοργανώνει το Ίδρυμα «Μαριάννα Β Βαρδινογιάννη», σε συνεργασία με την Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας και φέτος η τελετή Απονομής πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά. Με πρωτοβουλία της κυρίας Βαρδινογιάννη, δημιουργήθηκε μια ξεχωριστή έκδοση με τα αποφθέγματα του Νέλσον Μαντέλα και τα  έργα των παιδιών και έχει σταλεί σε σημαντικές προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Η κυρία Βαρδινογιάννη ανακοίνωσε τον Μαθητικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής για το σχολικό έτος 2021-2022 που θα είναι αφιερωμένος στη ζωή και το έργο του Μίκη Θεοδωράκη.  

«Είναι ίσως το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να τιμήσουμε τη ζωή και το έργο του Μίκη Θεοδωράκη. Του Μίκη όλων των Ελλήνων, ο οποίος με τίμησε με την πολύτιμη φιλία του, και το έργο του οποίου κουβαλά μέσα του ολόκληρη την Ελλάδα και την ιστορία της», τόνισε η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.  

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό η Υπεύθυνη της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας, Αικατερίνη Λέγγου, ο Διευθυντής του Εικαστικού Προγράμματος του «Ιδρύματος Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη»  Τάκης Μαυρωτάς, ο Καθηγητής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Μιχάλης Αρφαράς και η διακεκριμένη ιστορικός τέχνης Ντόρα Ηλιοπούλου Ρογκάν.   

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top