Σχολεία: Πέντε δωρεάν self test για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Πότε μπορούν να τα προμηθευτούν οι δικαιούχοι

Προετοιμασία για επιστροφή στα σχολεία, μετά την κακοκαιρία «Ελπίδα» - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (30/1)

Πέντε δωρεάν self test θα μπορούν να προμηθεύονται οι μαθητές και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί.

Σχολεία: Επιστροφή στα θρανία με τρία self test αυτή την εβδομάδα

Η διάθεσή τους θα γίνεται από την Τετάρτη 2 έως και την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 11 Φεβρουαρίου έως και 25 Φεβρουαρίου 2022.

Ωστόσο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου, η λειτουργία του συστήματος διάθεσης self test θα ανασταλεί από το Σάββατο 5 και ώρα 17:00 έως τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου και ώρα 08:00.

self test σχολεία

Ακόμα, υπενθυμίζεται ότι:

  • Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self-test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.
  • Βεβαίωση αρνητικού self-test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί.
  • Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε δημόσιες σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές καταχωρίζουν τη δήλωση και το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.
  • Η δωρεάν διάθεση self-test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.
  • Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές εξακολουθούν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self-test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν την Σχολική Κάρτα για COVID-19.

Σχεδόν 7.000 κρούσματα έδειξαν τα self test της Δευτέρας στα σχολεία

Τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, από τα self test στα οποία υποβλήθηκαν μαθητές και εκπαιδευτικοί εντοπίστηκαν 6.948 θετικά.

Τα στοιχεία αυτά αφορούν 29.000 τμήματα που είχε ανασταλεί η λειτουργία τους λόγω καιρικών συνθηκών.

Σήμερα 7.952 θετικά self- test επιβεβαιώθηκαν στα σχολεία όλης της χώρας.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top