Δίπλωμα οδήγησης: Οι οδηγοί θα εξετάζονται πλέον και στις αλυσίδες!

Έρχονται αλλαγές στον οδικό κώδικα - Σε 20 μέρες το πόρισμα για Αττική Οδό

Προκειμένου να περνάνε τις εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης, οι οδηγοί θα πρέπει πλέον να ξέρουν να βάζουν αλυσίδες στο αυτοκίνητό τους. 

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ της Ράνιας Τραγόμαλλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σαββατοκύριακου του Star, δύο είναι οι σημαντικές αλλαγές που  έρχονται και αφορούν την οδική συμπεριφορά. 

Traction: Από 17 ετών το δίπλωμα οδήγησης στην Ελλάδα - Τι σημαίνει αυτό;

Ο νέος Υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, ετοιμάζει απόφαση σύμφωνα με την οποία θα πρέπει όλοι οι οδηγοί να έχουν στο πορτμπαγκαζ των αυτοκινήτων  αντιολισθητικές αλυσίδες από τον Οκτώβριο μέχρι τον Απρίλιο. 

Επίσης, η απόφαση θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με τις πληροφορίες, και τους υποψήφιους  οδηγούς, που  θα μαθαίνουν, πώς να τοποθετούν αλυσίδες στα οχήματα και θα εξετάζονται πάνω σε αυτό. 

Σε 20 μέρες θα είναι έτοιμο το πόρισμα για την Αττική Οδό 

Το πόρισμα της Επιτροπής Διερεύνησης για την Αττική Οδό θα είναι έτοιμο σε λιγότερο από 20 ημέρες. 

Δίπλωμα οδήγησης: Τι αλλάζει στα όρια ηλικίας - Ποιους αφορά

Ενδέχεται να επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο από 5 χιλιάδες έως 1 εκατομμύριο ευρώ. Μεταξύ άλλων, θα εξεταστεί εάν διέθεταν τα μηχανήματα, γιατί διαβεβαίωσαν ότι μπορούν να διαχειριστούν την κατάσταση, εάν υπήρξε σχέδιο απεγκλωβισμού και αν ενημέρωσαν εγκαίρως τους οδηγούς. Μια ακόμα παράμετρος είναι εάν και πότε έριξαν αλάτι στο δρόμο και τις εξόδους. 

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σαββατοκύριακου του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top