Δίπλωμα οδήγησης: Τι αλλάζει στα όρια ηλικίας - Ποιους αφορά

Αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο νομοσχέδιο από το υπουργείο Υποδομών

Οδηγοί φορτηγά

Πέντε νομοτεχνικές βελτιώσεις στο νομοσχέδιο «Οδηγώντας με Ασφάλεια» κατέθεσε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Ανάμεσα στις αλλαγές της τελευταίας στιγμής είναι η αλλαγή της θέσης του εκπαιδευτή, ο οποίος θα κάθεται στη θέση του συνοδηγού, και η επέκταση του ορίου ηλικίας στα 67 έτη για τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων και φορτηγών.

Με κορωνοϊό ο Καραμανλής – Διακόπηκε η συνεδρίαση της Βουλής! 

Παράλληλα, επεκτείνεται η δυνατότητα εργασίας και στους οδηγούς μετά τη συνταξιοδότησή του μέχρι τα 67 έτη εφόσον επιθυμούν να προσληφθούν σε άλλη εργασία και τους αφαιρεθεί το 30% της σύνταξής τους.

Αναλυτικά οι αλλαγές

1. Αλλαγή της θέσης του εκπαιδευτή, ο οποίος θα κάθεται στη θέση του συνοδηγού

2. Μείωση της προθεσμίας- απάντησης στην ένσταση των υποψηφίων που απέτυχαν στις εξετάσεις από 30 ημέρες σε 10 εργάσιμες

3. Δυνατότητα και όχι υποχρεωτικότητα της χρήσης διερμηνέα στους κωφούς (αίτημα της Ομοσπονδίας)

4. Το όριο ηλικίας παραμένει για τους οδηγούς των ΚΤΕΛ στα 67 έτη και επεκτείνεται το όριο αυτό στους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων και φορτηγών. Επίσης το όριο ηλικίας των οδηγών σχολικών λεωφορείων ισχύει και για τα τουριστικά λεωφορεία όταν αυτά χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά μαθητών.

5. Επεκτείνεται η δυνατότητα εργασίας και στους οδηγούς μετά την συνταξιοδότησή του μέχρι τα 67 έτη εφόσον επιθυμούν να προσληφθούν σε άλλη εργασία και τους αφαιρεθεί το 30% της σύνταξής τους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top