Αττική οδός: Τι αποζημίωση μπορούν να διεκδικήσουν οι εγκλωβισμένοι οδηγοί

Το σχέδιο «Βορέας» και η αποζημίωση που ζητά η Αττική οδός από το Δημόσιο

Όσα είπε ο Αλέξης Κούγιας στην πρωινή εκπομπή του ΟΡΕΝ για τις αποζημιώσεις των εγκλωβισμένων στην Αττική οδό

Σε αγωγές και μηνύσεις φαίνεται να προσφεύγουν οι εγκλωβισμένοι οδηγοί της Αττικής οδού, εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ελπίδα». Εκτός από τα 2.000 ευρώ αποζημίωση για κάθε εγκλωβισμένο όχημα που αναμένεται να δώσει η Αττική οδός, οι πολίτες που εγκλωβίστηκαν μπορούν να διεκδικήσουν μεγαλύτερα ποσά. 

Αποζημίωση 2.000 ευρώ για κάθε εγκλωβισμένο όχημα σε Αττική Οδό

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ποινικολόγων, Γιάννης Γλύκας, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του MEGA σημείωσε πως πολλοί δικηγόροι υπόσχονται εξωφρενικά ποσά αποζημίωσης, με τον ίδιο να θεωρεί πως το ποσό έως 30.000 ευρώ είναι ένα αποδεκτό ποσό.

«Εάν δεν υπάρχει άμεση βλάβη, δηλαδή πρωτοφανής ταλαιπωρία, εάν έβγαλε σοβαρό πρόβλημα υγείας ή να επιδεινώθηκε κάποιο επικείμενο νόσημα, τα ποσά δεν πρόκειται να κινηθούν σε εξαψήφια και πενταψήφια νούμερα. Άκουσα χθες ότι τα ποσά μπορούν να γίνουν σε όσα θέλει ο καθένας. Αυτό μπορεί να γίνει σε επίπεδο αιτήματος, αλλά όχι επιδίκασης. Τα 10.000 ευρώ είναι ένα ποσό που μπορεί να εκπροσωπήσει κανείς. Τα 100.000 και 50.000 ευρώ είναι εξωφρενικά ποσά, δεν πρόκειται να γίνει» εξήγησε.

Πρόταση Κούγια: «Να παρέμβει το κράτος με μία εφάπαξ καταβολή»

«Υπάρχει η δυνατότητα να προσφύγει κανείς στα δικαστήρια, όμως υπάρχει ήδη προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Αθηνών για το αν υπάρχει το αδίκημα της παρακωλύσεως, που είναι πλημμέλημα» τόνισε ο Αλέξης Κούγιας στην πρωινή εκπομπή του ΟΡΕΝ. Ο ποινικολόγος σημείωσε πως είναι τυχεροί οι ιθύνοντες που δεν υπήρχαν θύματα από την κακοκαιρία.

«Αντί να αποζημιώσει η Αττική οδός με αυτό το ποσό, μήπως θα έπρεπε να παρέμβει το κράτος με μία εφάπαξ καταβολή σε όλους αυτούς τους ανθρώπους; Για όσους έχουν τα πραγματικά δικαιολογητικά να προσφεύγουν στη Δημόσια Διοίκηση και να αποζημιώνονται, χωρίς να χρειάζεται να το κρίνει αυτό ένας δικαστής. Ειδάλλως θα είναι μια ατέρμονη διαδικασία» ήταν η πρόταση Κούγια.

Το σχέδιο «Βορέας» και η αποζημίωση που ζήτησε η Αττική οδός από το ελληνικό Δημόσιο

Το σχέδιο «Βορέας» για την αντιμετώπιση των ακραίων φαινομένων αναδεικνύει ότι από την Πολιτική Προστασία ζητείται από φορείς διαχείρισης οδικών αξόνων να λάβουν μέτρα για απεγκλωβισμό οδηγών. Το σχέδιο «Βορέας»  δεν εφαρμόστηκε στην πρόσφατη κακοκαιρία, όπως αποκαλύπτει το Βήμα και ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Η αποκάλυψη του Mega για την αποζημίωση που ζήτησε η Αττική οδός από το ελληνικό Δημόσιο

Η αποκάλυψη του Mega για την αποζημίωση που ζήτησε η Αττική οδός από το ελληνικό Δημόσιο

Ωστόσο, δεν υπάρχει έλεγχος και δεν επιβάλλονται πρόστιμα αν τα συγκεκριμένα μέτρα για τον εκχιονισμό δεν τηρούνται και όλα κρίνονται εκ των υστέρων.

Όπως λένε οι κρατικοί λειτουργοί για την διακοπή κυκλοφορίας στην Αττική Οδό η εταιρεία μπορεί να ζητήσει αποζημίωση αν κριθεί ότι δεν ήταν απαραίτητο το μέτρο. Σύμφωνα με αποκάλυψη του Mega, η Αττική Οδός κινήθηκε δικαστικά για να πάρει αποζημίωση 87 εκατομμύρια ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο λόγω της ζημίας που υπέστη από τα μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top