Υπ. Παιδείας: Ανακλήθηκαν βίντεο για τη θεωρία αγέννητου παιδιού

Αντιδράσεις για βίντεο της Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής για το Γυμνάσιο

Πολιτικές αντιδράσεις και έντονα σχόλια στα social media έχουν προκαλέσει βίντεο για τη γονιμότητα που προωθούν την θεωρία του «αγέννητου παιδιού», τα οποία εγκρίθηκαν από το υπουργείο Παιδείας για να προβληθούν στα Γυμνάσια της χώρας. 

Σε ένα από τα βίντεο, η υπεύθυνη της Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής, Ιωάννα Μαρή υποστηρίζει πως ακόμα και η σκέψη και τα ιδανικά των γονέων «εγγράφονται στην κυτταρική μνήμη του βρέφους διαμορφώνοντας τη φυσική, ψυχική και πνευματική διάσταση του παιδιού». 

Σε άλλο βίντεο η εκπαιδευτικός Μαλαματένια Ρούλια αναφέρεται σε βιβλίο σε παράδοση από την Αφρική, σύμφωνα με την οποία η ημερομηνία γέννησης ενός παιδιού μετριέται από τη στιγμή που μια γυναίκα αποφασίζει να κάνει παιδί! 

Τα βίντεο που είναι αναρτημένα στο διαδίκτυο, προκάλεσαν την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσο Ηλιόπουλο να επιτίθεται προσωπικά στην υπουργό Παιδείας: «Η Κεραμέως μας υπενθυμίζει ότι ακροδεξιά σημαίνει: μίσος για το δικαίωμα των γυναικών στην αυτοδιάθεση του σώματος, μίσος για την ελευθερία στον σεξουαλικό προσανατολισμό και απέχθεια για την επιστήμη. Πρέπει να φύγουν!».

Μετά τις αντιδράσεις, ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής Γιάννης Αντωνίου ανακοίνωσε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε την ανάκληση της έγκρισης του Εκπαιδευτικού Προγράμματος του Mη Kερδοσκοπικού Σωματείου «Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top