Κορωνοϊός: Αναβάλλεται για αύριο η συνεδρίαση της Επιτροπής για τα μέτρα

Ποια σενάρια βρίσκονται στο τραπέζι

Το ρεπορτάζ του Γιώργου Ευγενίδη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων για την παράταση των μέτρων/ (19/1/22)

Για αύριο, Πέμπτη, προγραμματίστηκε τελικά η διάσκεψη της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων για την πιθανή παράταση των μέτρων που έχουν ληφθεί για τον κορωνοϊό. Η διάσκεψη αναμενόταν να ξεκινήσει σήμερα στις 2 το μεσημέρι, ωστόσο αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας.

Κορωνοϊός: Παρατείνονται τα μέτρα στη Γερμανία

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, αν και ο αριθμός των κρουσμάτων φαίνεται να έχει σταθεροποιηθεί, υπάρχει ακόμα ανησυχία για την έντονη πίεση που ασκείται στα νοσοκομεία. Έτσι οι ειδικοί είναι πιθανό να προτείνουν παράταση των μέτρων, με κάποιους ωστόσο να βλέπουν θετικά την επιστροφή μέρους του κόσμου στα γήπεδα και αργότερα την επιστροφή της μουσικής στην εστίαση.

Kορωνοϊός: Το σκεπτικό της κυβέρνησης για την παράταση των μέτρων

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί και ισχύουν έως το τέλος Ιανουαρίου αφορούν στην απαγόρευση της μουσικής και των όρθιων πελατών στη διασκέδαση, κλείσιμο της εστίασης στις 00:00 και υποχρεωτική μάσκα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. 

Πάνω από 17.000 τα κρούσματα την Τρίτη

Χθες, Τρίτη 25 Ιανουαρίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 17.409 νέα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων 55 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 98, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 22.852 θάνατοι. 

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 653 (59.3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 83.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 525 (80.4%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 128 (19.6%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top